Trgovina z ljudmi je oblika sodobnega suženjstva, ki obsega novačenje, prodajo in izkoriščanje ranljivih moških, žensk in otrok tudi v Sloveniji. To je huda oblika kaznivega dejanja in kršitev temeljnih človekovih pravic posameznika. Bodimo pozorni, odprimo oči, pomagajmo.

Preverite svoje znanje in prižgite plamen upanja

Klikni.

O trgovini z ljudmiVideo vsebine

Igrani film

Kratki igrani film ”Opazovalci” je delo organizacije Unitas iz Srbije, s katero Slovenska karitas sodeluje v ozaveščanju mladih o nevarnostih in pasteh trgovine z ljudmi. Film je preveden tudi v slovenski jezik in prikazan mladim na preventivnih delavnicah, katere izvaja Slovenska karitas tekom celotnega leta po osnovnih in srednjih šolah.
Trgovina z ljudmi je oblika suženjstva, pri kateri trgovec zasluži na račun osebe, ki jo zasužnji. Pomeni kršitev posameznikove svobode in dostojanstva ter hudo obliko kaznivega dejanja.

Informacije o trgovini z ljudmi

Animacija Žrtve trgovine z ljudmi
Kako bi bilo, če bi v trgovini prodajali ljudi? Takšno trgovino so danes odprli v Ljubljani. To k sreči ni prava trgovina, ampak gre za akcijo Društva ključ, s katero opozarjajo, da ima vsak človek pravico, da je svoboden.

Otroci – žrtve trgovine z ljudmi

Med žrtvami trgovine z ljudmi je 1,2 milijona otrok (ILO). Ne slepimo se, da v Sloveniji otroci niso izkoriščani za trgovino z ljudmi. Smo kaj manj prizadeti, če na ulici opazimo otroka drugih etničnih skupnosti? Ni pomembno kje in kateremu otroku se to zgodi, kakšne polti je, etnične pripadnosti, spola…
angleška verzija

Več člankov

Mediji o nas:

vsi članki o trgovini z ljudmi …

Vsebina je nastala v okviru projekta Zdrav, zavarovan in pravično plačan, ki ga je sofinanciralo Ministrstvo za zdravje.