Še posebej med prazniki se veliko staršev srečuje s stisko kako otrokom polepšati praznike, saj je že najskromnejše darilo težko dostopno.

Z nakupom didaktične igre ali družabne igre ste otrokom v revnih družinah v Sloveniji polepšali praznični čas. Za njih so tovrstne igre velikokrat nedostopne. Z igro se bo družina še bolj povezala, otroci pa bodo razvili dodatne spretnosti za življenje. HVALA iz srca! V zahvalo vam bomo poslali okrasek za jelko, kot ga vidite spodaj.

  1. Izpolnite prijavo, domov boste prejeli položnico in okrasek za jelko.

  * Vsa polja so obvezna

  Ime in priimek

  Naslov

  Poštna številka

  Kraj

  E-pošta (le če želite obveščanje)

  Znesek:

  Poslani podatki bodo uporabljeni samo za pošiljanje položnice na vaš naslov. V primeru plačila položnice bomo hranili vaš naslov izključno za obveščanje o dobrodelnih akcijah in dejavnostih Slovenske karitas. Spremembe ali odjavo lahko posredujete na [email protected] ali 01/ 300 59 60.

  Namen projekta

  V programe Karitas je letno vključenih 20.000 otrok iz socialno ogroženih družin. Namen projekta je zagotoviti čim več kompletov družabnih iger in jih podariti tem družinam. Med družabnimi igrami je veliko takih, ki lahko otrokom nudijo osvajanje lekcij in veščin. Se sprašujete, katere so to? Učenje komuniciranja, širjenje besednega zaklada, učenje potrpežljivosti, prenašanje porazov, doživljanje občutka zmage, upoštevanje pravil, učenje iskrenost, timsko sodelovanje, razmišljanje zunaj okvirjev, proaktivnosti in predvidevanje, uživanja v procesu in še veliko več. Družabne igre nudijo tudi vadbo kognitivnih veščin, ki so ključnega pomena za njegov uspeh v življenju. Igranje družabnih iger naj bi pomagalo krepiti hipokampus in prefrontalno skorjo v otrokovih možganih, ki se šele razvijajo. To pa vodi do izboljšanja kognitivnih funkcij, kot so reševanje problemov, razvijanje logike in spomina, načrtovanje, krepitev pozornosti in inteligence. Igranje različnih iger pomaga tudi pri razvijanju koncentracije, podaljševanju pozornosti in osredotočanju na podrobnosti. So pa družabne igre tudi dragocen učni pripomoček za otroke.

  Učinki projekta

  • Manj časa preživetega za zasloni elektronskih naprav
  • Ustvarjanje vezi s prijatelji in družino
  • Zmanjšanje stresa pri otrocih in starših
  • Izboljšanje otrokovih kognitivnih funkcij
  • Lažja socializacija otrok
  • Povečanje samozavesti otrok