Pomagajmo vsem, ki jih bo letos prizadela epidemija in težje gospodarske razmere.

V času velike noči že dvanajsto leto začenjamo dobrodelno akcijo s pomenljivim naslovom POMAGAJMO PREŽIVETI IN ŽIVETI. Letos se srečujemo s posebnimi okoliščinami, ko še bolj potrebujemo vašo podporo za dodatno pomoč prizadetim ob epidemiji.

Komu je namenjena akcija Pomagajmo preživeti?

Akcija je namenjena predvsem pomoči vsem, ki se kljub delu prebijajo iz dneva v dan, živijo v slabih bivalnih pogojih ali pa zaradi bolezni in različnih težav že leta ne dobijo redne zaposlitve.

Materialnemu pomanjkanju več kot 40.000 gospodinjstev, ki jim že pomagamo v okviru redne pomoči s plačilom položnic in hrano, se pridružuje še nevarna epidemija in z njo povezane stiske. Posledične poslabšane gospodarske razmere so že in še bodo na novo prizadele mnoge družine.

Z vašo pomočjo želimo še naprej pomagati in biti v oporo vsem, ki živijo v revščini in pomanjkanju. Za nakup paketa z najnujnejšo hrano zadostuje že 18 eur.

Verjamemo, da lahko z osebno in družbeno solidarnostjo premagamo marsikatero težavo, in zaupamo, da bomo kot skupnost z odgovornostjo in sočutjem zmogli prebroditi ta čas in pomagati drug drugemu.


Kako lahko darujete v akciji Pomagajmo preživeti?

Za zbiranje donacij smo pripravili različne oblike zbiranja denarja.

1. Z mBills poslikajte QR kodo in daruje.

2. Za donacijo preko mobilnega telefona lahko uporabite QR kodo.

3. Lahko plačate tudi preko UPN naloga v spletni banki ali drugih mestih za plačilo položnic.

OPOZORILO! Če ste starejši, vas prosimo: V času epidemije zaradi morebitnega darovanja ne hodite na pošto ali banko. Naj to za vas poleg plačila vaših drugih položnic opravijo vaši mlajši sorodniki, ki vam lahko pomagajo tudi z darovanjem prek spleta ali telefona.

Podatki za nakazilo:

Slovenska karitas
Kristanova ulica 1, 1000 Ljubljana
Namen: POMAGAJMO PREŽIVETI IN ŽIVETI
SI56 0214 0001 5556 761, Sklic: SI00 931
Informacije po telefonu: 01/300 59 60

Primer pravilno izpolnjene položnice:

Poročilo: Pomoč Karitas v Sloveniji v letu 2019

V letu 2019 smo v obliki materialne pomoči z darovi pomagali več kot 40.000 gospodinjstvom v vseh slovenskih krajih. Redno pomoč v hrani je na Karitas prejemalo:

 • 80.883 staršev z otroki in posameznikov,
 • 16.163 starejših ter
 • 1.221 brezdomcev.

Glavnino pomoči v obliki hrane, higienskih pripomočkov in plačila položnic so prejele družine, ki so v hudih stiskah. Pomoč v obliki šolskih potrebščin je prejelo tudi 11.961 otrok.

Več kot 11.500 prostovoljcev, ki delujejo v 464 župnijskih karitas, je ljudem v stiski razdelilo 3.380 ton hrane in higienskih pripomočkov.

Iskrena zahvala vsem vam,
spoštovani darovalci,
ki ste to omogočili in hvala,
če nam boste stali ob strani tudi v prihodnje.


Bi želeli, da vam pravilno izpolnjeno položnico pošljemo na dom?

  1. Izpolnite prijavo in domov boste prejeli položnico.

  * Vsa polja so obvezna

  Ime in priimek

  Naslov

  Poštna številka

  Kraj

  Znesek:

  Namen:

  Poslani podatki bodo hranjeni in uporabljeni izključno za obveščanje o dobrodelnih akcijah in dejavnostih Slovenske karitas.

  Izjava Slovenske karitas o varstvu osebnih podatkov

  Za podporo pri akciji v letu 2020 se zahvaljujemo naslednjim medijem:

  Radio Slovenija 1, Radio 1, Radio Antena, Radi Express, Radio Pohorje, Radio Capris, Radio Celje, Primorski val, Radio City, Murski val, Radio Prlek, Radio Robin, Radio Slovenske Gorice, Radio Triglav, Radio Gorenc, Radio Univox, Radio Velenje, Radio Zeleni Val, Moj radio, Radio Ptuj, Radio Ognjišče,  Radio Center Nacionalno, A radio, Radio Dur, Radio Tomi, Radio Sraka
  Družina, Gorenjski glas, Vestnik,Dnevnik, Nedeljski Dnevnik, Novi tednik, Delo, InStore, Demokracija, Seniorske novice, Notranjsko Primorske novice, Finance, Naš Čas
  MMS-RTV Slovenija, Med.Over.Net,  Tsmedia
  Exodus TV, TV Novo mesto, Televizija Celje, Golica TV, Savinjska TV