Načini darovanja zvezkov

Zvezek ali pa tudi šolske potrebščine lahko poklonite:

Na Karitas so se v lanskem letu obrnile številne družine, ki potrebujejo pomoč tudi pri nakupu šolskih potrebščin. V lanskem letu je po vsej Sloveniji prejelo pomoč v obliki šolskih potrebščin 12.964 osnovnošolcev, kar je skoraj za 470 razredov otrok. Tudi letos številne družine prosijo za pomoč. Še posebej tiste, ki so prizadete zaradi brezposelnosti staršev, bolezni in drugih težkih okoliščin.

Spoštovani otroci in starši vabimo vas, da poklonite nov, velik, črtan zvezek za osnovnošolce, ki tudi v Sloveniji potrebujejo pomoč.
Hvala za vašo solidarnost!

Gradiva in vsebine za akcijo zbiranja zvezkov po šolah in vrtcih:

Tiskovine:

(Za prenos datotek je priporočljivo, da kliknete nanjo in uporabite desno tipko in ukaz “Shrani kot”)

Filmi 

POKLONI ZVEZEK 2018 (480 MB – .mp4) (Za prenos datotek priporočljiva uporaba desne tipke in ukaza “Shrani cilj kot”)

Spoštovani ravnatelji, učitelji in vzgojitelji!

Na Slovenski Karitas vas vabimo k podpori in sodelovanju v akciji Pokloni zvezek. Želimo zbrati čim več zvezkov za socialno ogrožene otroke in z vašo pomočjo osnovnošolce spodbuditi k solidarnosti s sovrstniki.

Otroke in njihove starše prosimo, da poklonijo nov, velik, črtan zvezek za osnovnošolce, ki tudi v Sloveniji potrebujejo pomoč. Želimo zbrati zvezke za 13.000 otrok, ki jim Karitas vsako leto pomaga s šolskimi potrebščinami.

Otroci lahko na zadnjo stran razglednice, ki jo bodo odnesli domov, zapišejo misel, pozdrav. za skritega prijatelja, ki bo zvezek prejel. Razglednico naj vložijo v darovani zvezek. Misli lahko tudi skupaj preberete pred celim razredom. Zbrane zvezke bodo šole lahko predale bližnji lokalni Karitas.

Zbrane zvezke lahko kadarkoli oddate tudi na najbližji škofijski Karitas!
Hvala!