RAZVOJNI IN HUMANITRANO-RAZVOJNI PROJEKTI SLOVENSKE KARITAS DRUGJE PO SVETU:

 ŠRILANKA

1.   Mullaithivu in Batticaloa: Po cunamiju in vojni smo v letih 2005 do 2010 smo na Slovenski Karitas podprli obnovo 75-ih bivališč, gradnjo 30-ih novih bivališč, obnovo šole za dekleta ter nakup 40-ih ribiških čolnov namenjeno za preživetje ljudi na območju krajev Mullaithivu in Batticaloa na V in SV Šrilanke.
 2.   Batticaloa: Ob sofinanciranju Ministrstva za zunanje zadeve, smo na območju kraja Batticaloa v času od julija do konca oktobra2012 v partnerstvu s Caritas Šrilanke, izvedli humanitarno – razvojni projekt z naslovom “Zagotavljanje psihosocialne pomoči otrokom in mladostnikom iz območja kraja Batticaloa na vzhodu Šrilanke.
Projekt sofinancira Vlada Republike Slovenije. Mnenje in vsebina projekta ne predstavljata uradnega stališča Vlade RS.

HAITI

 1.    Riviere Froide: V sodelovanju s Caritas Slovaško smo v letih 2010 in 2011 podprli gradnjo sirotišnice za 30 otrok s posebnimi potrebami na območju »Pourt au prince« na Hitiju.
2.    Riviere Froide: V letu 2012 smo v partnerstvu s Caritas Slovaško in lokalno partnersko organizacijo na Haitiju Congrégation Petites Soeurs de Sainte Therese, ob sofinanciranju Ministrstva za zunanje zadeve, podprli humanitarno – razvojni projekt z naslovom “Zagotavljanje oskrbe z vodo in izboljšanje zdravja otrok s posebnimi potrebami v sirotišnici v kraju Riviere Froide na območju Port-au-prince-ja na Haitiju”. Preko projekta smo podprli nakup vodne črpalke na generator in materiala za vodovodno instalacijo ter napeljavo le-tega ter tako zagotovili dostop do pitne vode za potrebe otrok v sirotišnici, ki je že začela s svojim polnim delovanjem.
 Projekt sofinancira Vlada Republike Slovenije. Mnenje in vsebina projekta ne predstavljata uradnega stališča Vlade RS.