Nova dobrodelna akcija KUPIM KOZO – za trajnostno preživetje družin v Afriki in Albaniji

Z nakupom KOZE pomagate revnim družinam v Afriki in Albaniji, da se trajnostno lahko preživijo.

Slovenska karitas skupaj z misijonarji vabi, da se kot družina odločite in kupite kozo družini v Afriki (v Centralnoafriški republiki, Ruandi, Burundiju in Madagaskarju) ali v Albaniji. Koze bodo imeli za gnojenje zemlje, meso, mleko in prirast za prodajo. S tem bodo pridelali več hrane in družinski člani ne bodo lačni.

Za kozo v Afriki družina potrebuje 20 EUR, v Albaniji pa 65 EUR.

Kozo lahko kupite z darom na: Slovenska karitas, Kristanova 1, 1000 Ljubljana, TRR: SI56 0214 0001 5556 761, Namen: Kupim kozo; Sklic: SI00 210, Koda namena: CHAR, BIC banke:LJBASI2X.  

Vsak dar je dragocen. HVALA iz srca!

Hvala tudi reviji Mavrica za skupen začetek te akcije!

V Afriki koza za samo 20 eur pomeni ogromno, saj daje gnojilo in
tako izboljšujejo kakovost zemlje. Na ta način starši pridelajo več hrane, zmanjšuje se podhranjenost .
6 družin na jugu Albanije je že prejelo po 3 koze. Sestra Vida je spodbudila vsako družino, da vsaj enega kozlička od prirasta podarijo naprej drugi revni družini.

O tem kakšno vrednost imajo koze za družine v Albaniji, misijonarka s. Vida Gerkman, ki tam skrbi za nakup koz in spremljanje družin:

“Najprej dobre koze zagotovijo skodelico toplega, kakovostnega mleka že v jutru, lahko prispevajo h kosilu kot na primer sir v bureku in so za večerjo sir z kruhom. Družina lahko mlečne proizvode tudi proda. Daljnoročno družinam lahko zagotovijo tudi meso, ki je še posebej dobrodošlo za praznike, prirast pa lahko prodajo na tržnici in s tem nekaj zaslužijo. Pomembne so tudi za gnojenje vrta, da zelenjava bolje zraste. Ne smemo zanemariti tudi drugo – vzgojno plat koz za otroke v družini. Z vsakodnevno skrbjo za njih se navaja otroke k odgovornosti in delu, hkrati pa so za njih tudi razvedrilo, igranje, tekanje prevračanje z kozlički… Spremljanje življenja z rojevanjem, smrtjo, z dnevi veselja, skrbmi, prijateljstvom. Vse to pomenijo koze za revno družino v Albaniji.«

  1. Izpolnite prijavo in domov boste prejeli položnico.

  * Vsa polja so obvezna

  Ime in priimek

  Naslov

  Poštna številka

  Kraj

  E-pošta (le če želite obveščanje)

  Znesek:

  Namen:

  Poslani podatki bodo uporabljeni samo za pošiljanje položnice na vaš naslov. V primeru plačila položnice bomo hranili vaš naslov izključno za obveščanje o dobrodelnih akcijah in dejavnostih Slovenske karitas. Spremembe ali odjavo lahko posredujete na [email protected] ali 01/ 300 59 60.