Teden Karitas 2020

Letošnji Teden Karitas bo potekal od ponedeljka 23. 11. 2020 do nedelje 29. 11. 2020. S tednom bomo obeležili 30-letnico organizirane oblike delovanja Karitas v Sloveniji in se zahvalili 11.000 prostovoljcem, ki v 465 župnijskih Karitas vsako leto opravijo preko 0,5 milijona prostovoljnih ur za ljudi v stiski.  
Za razliko od preteklih zaradi ukrepov letos ni organiziranega vseslovenskega srečanja prostovoljcev Karitas na Ponikvi. Prav tako so odpadli številni manjši koncerti in dnevi odprtih vrat, ki vsako leto potekajo po številnih krajih Slovenije. Bo pa teden predvsem delaven v skrbi za materialno pomoč za 98.000 oseb, ki jim Karitas tudi v razmerah epidemje redno pomaga z materialno pomočjo in svetovanjem.

V Tednu Karitas bo javnost letos nagovarjalo geslo »Slišim te« in vabilo k poslušanju, sočutju, dobroti in konkretni solidarnosti z ljudmi v stiski. Geslo opozarja na osnovno človeško potrebo po bližini, ko si vzamemo čas za drugega in mu posvetimo vso pozornost. Vabi pa tudi, da prisluhnemo, poskušamo razumeti in tudi odgovoriti z besedo, darovi  ali prostovoljstvom pri pomoči  ljudem v stiski. Kar je še posebej pomebno v času epidemije.

Brošura za župnije in ostala gradiva za Teden Karitas