Mobilna izobraževalna razstava Cilji trajnostnega razvoja

Slovenska karitas je v okviru projekta MIND – »Migracije.Povezanost.Razvoj.« pripravila mobilno izobraževalno razstavo Cilji trajnostnega razvoja, ki od leta 2019 potuje po različnih institucijah in ustanovah po Sloveniji.

Knjižnica Otona Župančiča, Ljubljana

O razstavi

Mobilna izobraževalna razstava o Ciljih trajnostnega razvoja je brezplačna razstava namenjena širšemu občinstvu, sestavljena iz dvajsetih razstavnih eksponatov, panojev dimenzij 50 x 70 cm. Na vsaki fotografiji je ime in opis cilja, nekaj podatkov povezanih z njim in primer kako ga Slovenska karitas preko svojih projektov v državah v razvoju uresničuje (predvsem v Afriki in na Zahodnem Balkanu). Primerna je za postavitev v osnovnih in srednjih šolah, fakultetah, knjižnicah, zdravstvenih domovih in v drugih razstavnih prostorih.

O ciljih trajnostnega razvoja

Cilje trajnostnega razvoja so leta 2015 sprejele vse države članice Organizacije združenih narodov, vključno s Slovenijo, v Agendi 2030 za trajnostni razvoj. V 17. ciljih  se poudarja pomembnost skladnega ekonomskega, socialnega in okoljskega razvoja. Postavljajo nove temelje pri naslavljanju neenakosti, gospodarske rasti, dostojnih delovnih mest, izzivov mest in naselij, industrializacije, energije, podnebnih sprememb, trajnostne potrošnje in proizvodnje ter miru in pravičnosti. Potrebno jih je uresničiti tako v državah v razvoju, kot v razvitih državah do leta 2030.

Razstava je bila na ogled v:

  • Mestni knjižnici Ljubljana; Knjižnica Otona Župančiča,
  • Zdravstvenem domu Krško,
  • Zdravstvenem domu Brežice,
  • Zdravstvenem domu Dravograd,
  • Goriški knjižnici Franceta Bevka,
  • Knjižnici Mirana Jarca Novo mesto,
  • Knjižnici Mileta Klopčiča Zagorje,
  • Knjižnici Kočevje,
  • Mariborski knjižnici; Knjižnica Rotovž,
  • Knjižnici Jožeta Udoviča Cerknica; Enota Ivana Matičiča Rakek,
  • Knjižnici Jožeta Udoviča Cerknica; Enota Ivana Čampa Nova vas.

Za vse dodatne informacije in v primeru, da se zanimate za postavitev razstave, smo vam na voljo na elektronskem naslovu [email protected]  in na telefonski številki 031 344 481 (Jana Lampe).

Nekaj utrinkov


This image has an empty alt attribute; its file name is slika.png

Mobilna izobraževalna razstava Cilji trajnostnega razvoja je nastala v sklopu 3-letnega projekta MIND, ki ga sofinancirata Evropska unija in Ministrstvo za zunanje zadeve RS, preko katerega si 12 partnerskih organizacij Karitas iz 11 evropskih držav prizadeva za povečanje ozaveščenosti javnosti o povezanosti migracij z globalnim razvojem (vzroki za migracije), spodbuja k sprejemanju ljudi iz drugih kultur in okolij, ozavešča o pomenu aktivne vloge migrantov pri soustvarjanju razvoja v gostujočih in izvornih državah ter spodbuja k uresničevanju Ciljev trajnostnega razvoja. Izražena mnenja ne predstavljajo uradnega stališča EU in Vlade RS.