Zahvala sodelujo─Źim na Klicu dobrote 2012

Leto┼ínji 22. dobrodelni koncert Klic dobrote, ki je potekal v sredo, 28. novembra 2012, je v dvorano Golovec v Celju ponovno privabil ljudi odprtega srca. Dogodek sta organizirala Slovenska karitas in Radiotelevizija Slovenija v sodelovanju z Radiem Ognji┼í─Źe. Prireditev je poleg drugih vidnih gostov iz javnega ┼żivljenja z obiskom po─Źastil predsednik dr┼żave Republike Slovenije dr. Danilo T├╝rk.

Scenarist Tadej Sadar je v duhu leto┼ínjega gesla tedna Karitas Veselje v so┼żitju z veznim besedilom in izborom pesmi popeljal obiskovalce, poslu┼íalce in gledalce v prijeten ve─Źer, namenjen lepi glasbi in solidarnosti. Prireditev sta s srcem povezovala Mojca Mavec in Matja┼ż Merljak. Iz studia v Ljubljani se je v dru┼żbi prostovoljcev, ki so sprejemali telefonske klice, ogla┼íal Gregor ─îu┼íin.

Tudi letos je bil glavni namen dobrodelnega koncerta zbirati sredstva za slovenske dru┼żine v stiski. Tako se je do zadnjega javljanja med koncertom zbralo 168.000,00 EUR. Akcija zbiranja za dru┼żine v stiski se bo nadaljevala do konca koledarskega leta.
Slovenska karitas se zahvaljuje vsem dobrotnikom, podjetjem in posameznikom, ki so in ┼íe bodo sodelovali v tej dobrodelni akciji. Iskrena zahvala vsem nastopajo─Źim pevcem in glasbenikom. Na odru se jih je skupaj zvrstilo 77.
Na prireditvi so s plesom in petjem v ┼żivo nastopili naslednji glasbeniki in izvajalci: Rok Trkaj, Elda Viler, Ana De┼żman, Nina Pu┼ílar in Sti┼íki kvartet, Vokalna skupina Sonus, Ansambel Roka ┼Żlindre, Tanja ┼Żagar, Ansambel Mira Klinca, Prelo┼íki muzikanti, Manuela Bre─Źko, Marko Hribernik, Elena Hribernik, Iris, projekt Canta! in skupina Presene─Źenje.
Prireditev v dvorani Golovec so omogo─Źili: Mestna ob─Źina Celje, Gardenia Ars florae d. d., Ur┼íka Drofernik Cuture, Benton Menge┼í in Yamaha.

Zahvaljujemo se dru┼żbi TSmedia d.o.o., ki je v sodelovanju s Telekomom Slovenije omogo─Źila brezpla─Źno uporabo klicnega centra, kjer so prostovoljci zbirali klice. Posebna zahvala je namenjena tudi ┼ítevilnim prostovoljcem, ki so z marljivim delom omogo─Źili, da je prireditev nemoteno potekala. Pri pripravi dvorane in v sklopu prireditve so sodelovali prostovoljci ┼żupnijskih Karitas z Vranskega, iz Polzele, Petrov─Ź, s Ponikve pri ┼Żalcu, iz Gotovelj, Nove Cerkve, Lu─Ź in Mozirja, pa tudi Martina Felicijan, Prostovoljno gasilsko dru┼ítvo Lokrovec, skavti, dijakinje in dijaki Srednje zdravstvene ┼íole Celje in Ludvik Stopar s prvo pomo─Źjo.

Dobrodelna akcija Klic dobrote bo potekala do konca koledarskega leta. Vsi, ki bi ┼íe ┼żeleli darovati, to lahko storite po tel. ┼ít. 01/300ÔÇô59ÔÇô60, na spletni strani Slovenske karitas ali z neposrednim nakazilom na Slovenska karitas, Kristanova ulica 1, 1000 Ljubljana, SI56 02140-0015556761, sklic 1003518, namen: Klic dobrote.

Imre Jerebic
generalni tajnik Slovenske karitas

Izpolnite prijavo in domov boste prejeli polo┼żnico.

* Vsa polja so obvezna

Ime in priimek

Naslov

Poštna številka

Kraj

Znesek:

Namen:

Poslani podatki bodo hranjeni in uporabljeni izklju─Źno za obve┼í─Źanje o dobrodelnih akcijah in dejavnostih Slovenske karitas.