Zahvala sodelujočim na Klicu dobrote 2012

Letošnji 22. dobrodelni koncert Klic dobrote, ki je potekal v sredo, 28. novembra 2012, je v dvorano Golovec v Celju ponovno privabil ljudi odprtega srca. Dogodek sta organizirala Slovenska karitas in Radiotelevizija Slovenija v sodelovanju z Radiem Ognjišče. Prireditev je poleg drugih vidnih gostov iz javnega življenja z obiskom počastil predsednik države Republike Slovenije dr. Danilo Türk.

Scenarist Tadej Sadar je v duhu letošnjega gesla tedna Karitas Veselje v sožitju z veznim besedilom in izborom pesmi popeljal obiskovalce, poslušalce in gledalce v prijeten večer, namenjen lepi glasbi in solidarnosti. Prireditev sta s srcem povezovala Mojca Mavec in Matjaž Merljak. Iz studia v Ljubljani se je v družbi prostovoljcev, ki so sprejemali telefonske klice, oglašal Gregor Čušin.

Tudi letos je bil glavni namen dobrodelnega koncerta zbirati sredstva za slovenske družine v stiski. Tako se je do zadnjega javljanja med koncertom zbralo 168.000,00 EUR. Akcija zbiranja za družine v stiski se bo nadaljevala do konca koledarskega leta.
Slovenska karitas se zahvaljuje vsem dobrotnikom, podjetjem in posameznikom, ki so in še bodo sodelovali v tej dobrodelni akciji. Iskrena zahvala vsem nastopajočim pevcem in glasbenikom. Na odru se jih je skupaj zvrstilo 77.
Na prireditvi so s plesom in petjem v živo nastopili naslednji glasbeniki in izvajalci: Rok Trkaj, Elda Viler, Ana Dežman, Nina Pušlar in Stiški kvartet, Vokalna skupina Sonus, Ansambel Roka Žlindre, Tanja Žagar, Ansambel Mira Klinca, Preloški muzikanti, Manuela Brečko, Marko Hribernik, Elena Hribernik, Iris, projekt Canta! in skupina Presenečenje.
Prireditev v dvorani Golovec so omogočili: Mestna občina Celje, Gardenia Ars florae d. d., Urška Drofernik Cuture, Benton Mengeš in Yamaha.

Zahvaljujemo se družbi TSmedia d.o.o., ki je v sodelovanju s Telekomom Slovenije omogočila brezplačno uporabo klicnega centra, kjer so prostovoljci zbirali klice. Posebna zahvala je namenjena tudi številnim prostovoljcem, ki so z marljivim delom omogočili, da je prireditev nemoteno potekala. Pri pripravi dvorane in v sklopu prireditve so sodelovali prostovoljci župnijskih Karitas z Vranskega, iz Polzele, Petrovč, s Ponikve pri Žalcu, iz Gotovelj, Nove Cerkve, Luč in Mozirja, pa tudi Martina Felicijan, Prostovoljno gasilsko društvo Lokrovec, skavti, dijakinje in dijaki Srednje zdravstvene šole Celje in Ludvik Stopar s prvo pomočjo.

Dobrodelna akcija Klic dobrote bo potekala do konca koledarskega leta. Vsi, ki bi še želeli darovati, to lahko storite po tel. št. 01/300–59–60, na spletni strani Slovenske karitas ali z neposrednim nakazilom na Slovenska karitas, Kristanova ulica 1, 1000 Ljubljana, SI56 02140-0015556761, sklic 1003518, namen: Klic dobrote.

Imre Jerebic
generalni tajnik Slovenske karitas

  Izpolnite prijavo in domov boste prejeli položnico.

  * Vsa polja so obvezna

  Ime in priimek

  Naslov

  Poštna številka

  Kraj

  Znesek:

  Namen:

  Poslani podatki bodo hranjeni in uporabljeni izključno za obveščanje o dobrodelnih akcijah in dejavnostih Slovenske karitas.