Namenitev 0,5% dohodnine za ljudi v stiski v župnijski Karitas

Jesen je priložnost, da povabimo župljane k namenitvi dela dohodnine za župnijsko Karitas. Pomembno je, da nagovorimo predvsem zaposlene, saj upokojenci praviloma nimajo dohodnine ali pa je ta zelo majhna. Lahko predstavimo to možnost tudi na skupinah v župniji (pevski zbor, zakonska skupina, ŽPS, starši veroukarjev, birmancev, …) ali na različnih dogodkih. Lepa priložnost je tudi ob zbiranju prispevkov za Sveče Karitas, ob organiziranih predavanjih, koncertih in dogodkih. Najbolj primeren in učinkovit je osebni pristop in nagovor k podpori dela Karitas. Za enega namenitelja bo župnijska karitas vsako prihodnje in vsako naslednje leto prejela povprečen letni znesek darovane dohodnine na zaposlenega posameznika.

Obrazci za župljane, kjer lahko vpišejo župnijsko Karitas (obrazci so primerni za tisk in kopiranje:

Obrazec z zložljivo kuverto in plačano poštnino, ki ga lahko pošljejo sami >>>
Obrazec, ki ga vrnejo na župnijsko Karitas in ga na Slovensko karitas pošljete vi >>>

Tiskano vabilo župljanom >>>
Predlog besedila za vabilo po e-mailu >>>

Pomembno je vedeti da:

  • za darovalce namenitev ne predstavlja nobene dodatne finančne obremenitve ali stroška. Z namenitvijo le določimo, kako naj se uporabi davek, ki nam ga država v vsakem primeru obračuna;
  • odločitev za namenitev velja za nedoločen čas do prekinitve ali spremembe. Ni potrebno da se odločimo vsako leto znova. Odločitev je za vsakogar razvidna v tekstu Informativnega izračuna dohodnine.