Razvojna in humanitrana pomo─Ź – ┼árilanka in Haiti

RAZVOJNI IN HUMANITRANO-RAZVOJNI PROJEKTI SLOVENSKE KARITAS DRUGJE PO SVETU:

 ŠRILANKA

1.┬á┬á Mullaithivu in Batticaloa: Po cunamiju in vojni smo v letih 2005 do 2010 smo na Slovenski Karitas podprli obnovo 75-ih bivali┼í─Ź, gradnjo 30-ih novih bivali┼í─Ź, obnovo ┼íole za dekleta ter nakup 40-ih ribi┼íkih ─Źolnov namenjeno za pre┼żivetje ljudi na obmo─Źju krajev Mullaithivu in Batticaloa na V in SV ┼árilanke.
┬á2.┬á┬á Batticaloa: Ob sofinanciranju Ministrstva za zunanje zadeve, smo na obmo─Źju kraja Batticaloa v ─Źasu od julija do konca oktobra2012 v partnerstvu s Caritas ┼árilanke, izvedli humanitarno ÔÇô razvojni projekt z naslovom ÔÇťZagotavljanje psihosocialne pomo─Źi otrokom in mladostnikom iz obmo─Źja kraja Batticaloa na vzhodu ┼árilanke.
Projekt sofinancira Vlada Republike Slovenije. Mnenje in vsebina projekta ne predstavljata uradnega stali┼í─Źa Vlade RS.

HAITI

┬á1.┬á┬á┬á Riviere Froide: V sodelovanju s Caritas Slova┼íko smo v letih 2010 in 2011 podprli gradnjo siroti┼ínice za 30 otrok s posebnimi potrebami na obmo─Źju ┬╗Pourt au prince┬ź na Hitiju.
2.┬á┬á┬á Riviere Froide: V letu 2012 smo v partnerstvu s Caritas Slova┼íko in lokalno partnersko organizacijo na Haitiju Congr├ęgation Petites Soeurs de Sainte Therese, ob sofinanciranju Ministrstva za zunanje zadeve, podprli humanitarno ÔÇô razvojni projekt z naslovom ÔÇťZagotavljanje oskrbe z vodo in izbolj┼íanje zdravja otrok s posebnimi potrebami v siroti┼ínici v kraju Riviere Froide na obmo─Źju Port-au-prince-ja na HaitijuÔÇŁ. Preko projekta smo podprli nakup vodne ─Źrpalke na generator in materiala za vodovodno instalacijo ter napeljavo le-tega ter tako zagotovili dostop do pitne vode za potrebe otrok v siroti┼ínici, ki je ┼że za─Źela s svojim polnim delovanjem.
┬áProjekt sofinancira Vlada Republike Slovenije. Mnenje in vsebina projekta ne predstavljata uradnega stali┼í─Źa Vlade RS.