Ne pozabimo – pomo─Ź ljudem v JV Evropi

Spoštovani!

V postnem ─Źasu vas z akcijo Ne pozabimo letos ┼że deseto leto vabimo k solidarnosti z revnimi v dr┼żavah jugovzhodne Evrope, ki zaradi brezposelnosti, nizkih pokojnin ali drugih stisk nimajo osnovnih pogojev za pre┼żivetje.

Prek Nad┼íkofijske karitas Maribor je lani 740 dru┼żin v Zrenjaninu, Ni┼íu in Aleksincu v Srbiji skupaj prejelo 2.000 paketov s hrano in higienskimi pripomo─Źki. Starej┼íi so bili dele┼żni nege na domu. Pomagajo tudi siroti┼ínici v Vare┼íu v BiH in centru za invalidno mladino v Mostarju.

┼ákofijska karitas Ljubljana podpira delovanje ljudske kuhinje v Sarajevu, kjer je lani dnevno prejemalo obrok 230 oseb. Letos ┼żelijo podpreti tudi nakup paketov hrane za revne dru┼żine. Skupaj s ┼ákofijsko karitas Koper bodo nadaljevali pri nakupu materiala in obnovi hi┼í revnim dru┼żinam v BiH. Tako kot vsa leta do slej bodo pomagali tudi mladi prostovoljci iz Slovenije. ┬╗Ob pogledu na hi┼ío, ki je imela razbita okna, vedro namesto kopalnice in dva kav─Źa namesto postelj, smo za─Źutili kaj je rev┼í─Źina. S pomo─Źjo Koprske Karitas in na┼íega prostovoljstva je lahko ┼íe ena dru┼żina na novo za┼żivela. Njihovo sre─Źo smo jim lahko brali v o─Źeh. Tudi sami smo od┼íli domov bogatej┼íi.┬ź je dejal udele┼żenec tabora v BiH v letu 2016.

┼ákofijska karitas Celje podpira v Makedoniji delovanje ljudske kuhinje ter revnim dru┼żinam pomaga s paketi s hrano, higienskimi in ┼íolskimi potreb┼í─Źinami. Pomo─Źi v skupnem obsegu 30 ton je bilo lani dele┼żnih 550 oseb.

┼ákofijska karitas Novo mesto v Gramshu v Albaniji skrbi za delovanje ambulante ter za nego onemoglih na domu. Lani so sestre pomagale 1.345 osebam. Prosijo nas tudi za pomo─Ź pri popravilu in nakupu osnovne opreme hi┼í za najrevnej┼íe. S. Vida Gerkman je ob tem dejala: ┬╗Brez pomo─Źi iz Slovenije mi bi bilo res te┼żko, ker bi morala ukiniti to malo ambulanto, obiske po domovih in druge aktivnosti za uboge v Albaniji.┬ź

HVALA vsem, ki imate odprto srce za pomo─Ź ljudem v bli┼żnjih dr┼żavah!

Svoj dar lahko naka┼żete na┬á>>

Slovenska karitas, Kristanova ulica 1, 1000 Ljubljana
TRR : SI56 0214 0001 5556 761
Namen: Pomo─Ź JV Evropa
Sklic: 00 2518
Koda namena:CHAR
BIC banke: LJBASI2X

Sr─Źna hvala va┼ío solidarnost!

Slovenska karitas

Gradiva akcije:

Zgibanka Ne pozabimo 2017

Plakat_Ne pozabimo 2017

Fotoreporta┼ża podprtih programov pomo─Źi v JV Evropi v 2016_Karitas –┬á┬á