Pomo─Ź mamicam ┼ítudentkam

Biti mama in biti ┼ítudentka, oboje zahteva polno zaposlitev. Poleg tega je, poskrbeti tudi za materialno plat pre┼żivljanja, pravi izziv, zato ┼żelimo mamicam ┼ítudentkam ┼żivljenje na tem podro─Źju nekoliko olaj┼íati.

Slovenska Karitas nudi materialno pomo─Ź ┼ítudentkam, ki imajo otroka ali so nose─Źe. Prav tako prostovoljke lahko nudijo pomo─Ź v obliki pogovora, svetovanja.

┼átudentke mamice lahko pridejo po pomo─Ź vsako 1. in 3. delovno sredo v mesecu (razen v avgustu) med 9. in 11. uro v prostore Slovenske Karitas na Kristanovi ul. 1 v Ljubljani. Tam dobijo napotnico za prevzem materialne pomo─Źi, ki jo prevzamejo v skladi┼í─Źu na Hudovernikovi ul. 6 (vse dni v tednu, razen v petek, med 9. in 12.30 ali 13. in 15.30 uro).

Materialna pomo─Ź, ki je na voljo: paket hrane, otro┼íke hrane, pralni pra┼íek, obla─Źila za otroka in mamico in po potrebi druga oprema za otroka. Do pomo─Źi so mamice upravi─Źene enkrat na mesec.

Mamica je do pomo─Źi upravi─Źena, ─Źe ima ┼ítudentski (ali dija┼íki) status in njen partner ni redno zaposlen. ┼átudentka mamica mora za dodelitev pomo─Źi predlo┼żiti naslednje dokumente:

  • Potrdilo o ┼íolanju za teko─Źe ┼ítudijsko leto
  • Rojstni list otroka
  • Odlo─Źba o otro┼íkem dodatku

─îeprav program naziva mamice ┼ítudentke, so do enake pomo─Źi seveda upravi─Źene tudi mamice dijakinje.
V decembru je organizirano tudi miklav┼żevanje z obdarovanjem in predstavo za otroke.

Vse, ki bi ┼żeleli darovati za pomo─Ź ┼ítudentskim dru┼żinam, vabimo da to storijo z nakazilom na:

Slovenska karitas, Kristanova ulica 1, 1000 Ljubljana,
TRR :
 SI56 0214 0001 5556 761, Koda namena: CHAR
SKLIC: SI00 355, Namen: Mamice študentke

 

Iskrena hvala.

Prostovoljke: Tina, Ne┼ża, Danica in Jericaoblike pomoci za studentke mamice