Počitnice biserov

Z letovanjem otrok imenovanim Počitnice biserov omogočimo  brezskrbne počitnice tudi tistim otrokom, ki sicer počitniških radosti na morju ne bi doživeli. Odpeljemo jih v Portorož. Večina otrok prihaja iz družin, ki jim Karitas tudi drugače pomaga z materialno pomočjo ali pa se družine soočajo z drugimi stiskami; smrt staršev, razveze, bolezen, rejniške družine …

 

 

Z letovanjem želimo več kot 200 otrokom in mladostnikom omogočiti, da preživijo prijeten teden na morju, daleč stran od njihovih stisk in težav. Otroci in animatorji skupaj plavajo, si ogledajo Portorož, imajo velike igre na plaži, izlet z ladjico v Izolo in različne delavnice, ob večerih pa  plešejo, se skupaj smejejo ter se imajo lepo.

 

 

Letovanje pa ni samo kopanje v vodi. Otroci med počitnicami izoblikujejo tudi občutek za skupnost. Odgovorni so za red in čistočo v hiši, v kateri prebivajo, in tako spoznavajo, da pomivanje ali pometanje sploh ni tako grozno delo in da ga lahko opravijo tudi ob smehu, poslušanju glasbe, pogovoru … Poleg vzgoje za ta drobna gospodinjska opravila jih spodbujamo tudi k odgovornemu ravnanju s hrano, saj se ob množici otrok lahko hitro zgodi, da bi se hrana metala proč.

 

Vidimo, kako velik vpliv ima letovanje na njihovo življenje,doživljanje. Privilegij je videti te otroke, ki so vsaj za teden dni v čisto drugem okolju, ko se med vrstniki in animatorji čutijo sprejeti, slišani. To zanje pomeni veliko več kot zgolj možnost kopanja v vodi. Je 24-urno dogajanje petja, molitve, dnevnega reda, skupnih obrokov, dela in zabave – vse to v njih pusti izkušnjo, da je bilo zelo lepo. (Andreja Urh, voditeljica letovanja)

 

 

DONATORJI

Za donacijo pišite na [email protected] ali pokličite 01 300 59 60

 

Projekt je sofinanciran s strani Fundacije za financiranje invalidskih in humanitarnih organizacij.