Po─Źitnice biserov

Z letovanjem otrok imenovanim Po─Źitnice biserov omogo─Źimo┬á brezskrbne po─Źitnice tudi tistim otrokom, ki sicer po─Źitni┼íkih radosti na morju ne bi do┼żiveli. Odpeljemo jih v Portoro┼ż. Ve─Źina otrok prihaja iz dru┼żin, ki jim Karitas tudi druga─Źe pomaga z materialno pomo─Źjo ali pa se dru┼żine soo─Źajo z drugimi stiskami; smrt star┼íev, razveze, bolezen, rejni┼íke dru┼żine ÔÇŽ

Z letovanjem ┼żelimo ve─Ź kot 200 otrokom in mladostnikom omogo─Źiti, da┬ápre┼żivijo prijeten┬áteden na morju, dale─Ź stran od njihovih stisk in te┼żav.┬áOtroci in animatorji skupaj plavajo, si ogledajo Portoro┼ż, imajo velike igre na pla┼żi, izlet z ladjico v Izolo in razli─Źne delavnice, ob ve─Źerih pa┬á ple┼íejo, se skupaj smejejo┬áter se imajo lepo.

Letovanje pa ni samo kopanje v vodi. Otroci med po─Źitnicami izoblikujejo tudi ob─Źutek za skupnost. Odgovorni so za red in ─Źisto─Źo v hi┼íi, v kateri prebivajo in tako spoznavajo, da pomivanje ali pometanje sploh ni tako grozno delo in da ga lahko opravijo tudi ob smehu, poslu┼íanju glasbe, pogovoru ÔÇŽ Poleg vzgoje za ta drobna gospodinjska opravila jih spodbujamo tudi k odgovornemu ravnanju s hrano, saj se ob mno┼żici otrok lahko hitro zgodi, da bi se hrana metala pro─Ź.

Vidimo, kako velik vpliv ima letovanje na njihovo ┼żivljenje,do┼żivljanje. Privilegij je videti te otroke, ki so vsaj za teden dni v ─Źisto drugem okolju, ko se med vrstniki in animatorji ─Źutijo sprejeti, sli┼íani. To zanje pomeni veliko ve─Ź kot zgolj mo┼żnost kopanja v vodi. Je 24-urno dogajanje petja, molitve, dnevnega reda, skupnih obrokov, dela in zabave – vse to v njih pusti izku┼ínjo, da je bilo zelo lepo.┬á(Andreja Urh, voditeljica┬áletovanja)

Projekt je sofinanciran s strani programa Evropske Unije za Globalno u─Źenje in ozave┼í─Źanje javnosti (DEAR). Mnenja izra┼żena v besedilu predstavljalo mnenja izvajalcev projekta in ne predstavljalo uradnega stali┼í─Źa EU. Ve─Ź informacij o programu DEAR najdete┬ána tej strani.

 

 

UTRINKI S PRIPRAV ZA ANIMATORJE V LETU 2018

 

Termini priprav:

1.priprave: 15. februar 2018 (priprave za nove animatorje)

2. priprave: 24. februar 2018 (LJ-Sostro)

3. priprave:  9. in 10.  marec 2018 (Vrbje)

4. prprave:  14. april 2018 (Kranj)

5. priprave:┬á11. in 12. maj 2018 (Portoro┼ż)

6. priprave:┬ájunij ali julij 2018:┬ázadnje┬ápriprave┬ápo tednih in dru┼żenje

7. priprave:┬ájulij 2018:┬ápriprave┬áza kuharje tehni─Źne ekipe

8. priprave: julij 2018: izdelava scene za jutranjo igro

 

DONATORJI

 

 

V primeru, da ┼żelite tudi vi podpreti projekt Po─Źitnice Biserov pi┼íite na┬á[email protected] ali pokli─Źite 01 300 59 60

 

Projekt je sofinanciran s strani Fundacije za financiranje invalidskih in humanitarnih organizacij.