Po─Źitnice biserov

AKTUALNO: v ─Źetrtek 15.02.2018 bo v Zavodu sv. Stanisalava (┼átula 23, 1000 LJ) predstavitev programa za nove animatorje!

Z letovanjem otrok imenovanim Po─Źitnice biserov omogo─Źimo┬á brezskrbne po─Źitnice tudi tistim otrokom, ki sicer po─Źitni┼íkih radosti na morju ne bi do┼żiveli. Odpeljemo jih v Portoro┼ż. Ve─Źina otrok prihaja iz dru┼żin, ki jim Karitas tudi druga─Źe pomaga z materialno pomo─Źjo ali pa se dru┼żine soo─Źajo z drugimi stiskami; smrt star┼íev, razveze, bolezen, rejni┼íke dru┼żine ÔÇŽ

Z letovanjem ┼żelimo ve─Ź kot 200 otrokom in mladostnikom omogo─Źiti, da┬ápre┼żivijo prijeten┬áteden na morju, dale─Ź stran od njihovih stisk in te┼żav.┬áOtroci in animatorji skupaj plavajo, si ogledajo Portoro┼ż, imajo velike igre na pla┼żi, izlet z ladjico v Izolo in razli─Źne delavnice, ob ve─Źerih pa┬á ple┼íejo, se skupaj smejejo┬áter se imajo lepo.

Letovanje pa ni samo kopanje v vodi. Otroci med po─Źitnicami izoblikujejo tudi ob─Źutek za skupnost. Odgovorni so za red in ─Źisto─Źo v hi┼íi, v kateri prebivajo, in tako spoznavajo, da pomivanje ali pometanje sploh ni tako grozno delo in da ga lahko opravijo tudi ob smehu, poslu┼íanju glasbe, pogovoru ÔÇŽ Poleg vzgoje za ta drobna gospodinjska opravila jih spodbujamo tudi k odgovornemu ravnanju s hrano, saj se ob mno┼żici otrok lahko hitro zgodi, da bi se hrana metala pro─Ź.

Vidimo, kako velik vpliv ima letovanje na njihovo ┼żivljenje,do┼żivljanje. Privilegij je videti te otroke, ki so vsaj za teden dni v ─Źisto drugem okolju, ko se med vrstniki in animatorji ─Źutijo sprejeti, sli┼íani. To zanje pomeni veliko ve─Ź kot zgolj mo┼żnost kopanja v vodi. Je 24-urno dogajanje petja, molitve, dnevnega reda, skupnih obrokov, dela in zabave – vse to v njih pusti izku┼ínjo, da je bilo zelo lepo.┬á(Andreja Urh, voditeljica┬áletovanja)

 

 

DONATORJI

Za donacijo pi┼íite na [email protected] ali pokli─Źite 01 300 59 60

 

Projekt je sofinanciran s strani Fundacije za financiranje invalidskih in humanitarnih organizacij.