Za srce Afrike

Otroci v srcu Afrike potrebujejo vodo, hrano, šole in zdravila.

Vsak dan zaradi lakote na svetu umre 8.000 otrok

Podhranjenih otrok je v Afriki zaradi vse pogostejših suš, konfliktov in revščine vse več. Na milijone staršev je vsak dan v veliki stiski, ker ne morejo nahraniti svojih lačnih otrok. Posledice podhranjenosti otrokom ostanejo za celo življenje. Brez takojšnje pomoči mnogi otroci izgubijo življenje.

Pomoč iz Slovenije je v Afriki neprecenljive vrednosti

Slovenske misijonarke v zdravstvenih centrih na revnem podeželju s svojim trudom dnevno rešujejo življenja podhranjenih otrok in bolnikov. To je mogoče le, če imajo primerne pogoje za zdravljenje bolnikov, zdravila in sredstva za nakup hrane. Revnim otrokom z dnevnimi obroki pomagajo tudi v sklopu misijonskih šol, njihovim staršem pa z delom, najemom zemlje in s semeni, da bi lažje pridelali hrano za družino.

Misijonarji z vašo pomočjo rešujejo življenja podhranjenih otrok

Sestre so rešile življenje tudi triletni deklici Horebi. Mama jo je pripeljala v zdravstveni center v Safo. Imela je hude otekline, ki so znamenje težke podhranjenosti. Nenehno je jokala. Sestre so ji nudile vso oskrbo. Po nekaj tednih se je začela smejati, dobivala je na teži in otekline so izginile. »Sestre vedno občutimo neizmerno veselje, kadar en otrok preživi. Hvala vsem, ki pomagate, da lahko zdravimo bolnike in rešujemo življenja.«

Prosimo vas, da tudi letos priskočite na pomoč misijonarjem pri reševanju otroških življenj v Afriki.

Pomoč, ki jo želimo z vašo podporo uresničiti z letošnjo dobrodelno akcijo ZA SRCE AFRIKE:

V Safi v Centralnoafriški republiki bomo preko celega leta pomagali z nakupi hrane za pomoč preko 400 podhranjenih otrokom in odraslim, še posebej doječim materam.

V Kiguhu v Burundiju, kjer so usmiljenke začele z delom na novem misijonu, je potreba po popolni obnovi in opremljanju tamkajšnjega zdravstvenega centra, ki oskrbuje 12.000 prebivalcev. Streha pušča, strop in predelne stene so uničene, primanjkuje opreme, vode in  zdravstvenih delavcev. S. Bogdana Kavčič nas prosi za pomoč. Zgraditi želijo tudi vaški vodnjak, kjer se bo z vodo oskrbovalo 170 družin.

»Mama je proti večeru prinesla svojega otročka z visoko vročino v lokalni zdravstveni center v Kiguhu. Tam ni našla nobenega zdravstvenega delavca, ker jih primanjkuje. Zaman je čakala in otrok ji je umrl v naročju. Če otroci ne dobijo pravočasne pomoči, lahko hitro umrejo zaradi velike vročine, malarije in njenih posledic. Vse nas sestre ob tem zelo boli srce, zato bi želele v tem kraju, kjer imamo nov misijon, prevzeti skrb za zdravstveni center. Prosimo za pomoč.” s. Bogdana Kavčič, misijonarka v Burundiju

V Nyangungu v Burundiju, kjer smo zgradili novo šolo z 12 učilnicami, nas ravnateljica prosi za nakup učbenikov za vse predmete za učbeniški sklad šole. Lani je šolo obiskovalo 895 otrok. Mnogi so imeli samo zvezek.

V Ampitafi na Madagaskarju pa nas Janez Krmelj ponovno prosi za podporo pri nakupu riža za cca. 220 osnovnošolcev, za katere je to pogosto edini obrok v dnevu. Tudi lazaristom iz Tolangara na jugu države želimo priskočiti na pomoč pri nakupih hrane za revne šolarje.

HVALA vsem, ki boste pomagali uresničiti prošnje misijonarjev in ljudi v osrčju Afrike.

Slovenska karitas

DARUJ SEDAJ ZA ZA SRCE AFRIKE>>

Svoj dar lahko nakažete na TRR:

Slovenska karitas, Kristanova ulica 1, 1000 Ljubljana,
Info: 01/ 300 59 60
TRR: SI56 0214 0001 5556 761, BIC banke: LJBASI2X, Koda namena: CHAR,
Sklic: SI00 212, Namen: Za srce Afrike

Z delom do dostojnega življenja>>
Družinam v Afriki lahko pomagate tudi z rednim mesečnim darom v akciji Z delom do dostojnega življenjaki revnim družinam v Afriki, Albaniji in na Šrilanki omogoča, da z lastnim delom preživijo svoje družine.

 

Pomoč, ki smo jo uresničili z lansko akcijo ZA SRCE AFRIKE:

V Safi v Centralnoafriški republiki smo v zdravstvenem centru omogočili nakup opreme za novozgrajeni sobi za bolnišnično oskrbo, za sprejemnico, lekarno in sanitarije. Pomagali smo pri nakupu 3,3 tone hrane za pomoč 408 podhranjenih otrokom ter 23 nosečim materam.

V Mukungu v Ruandi smo v sodelovanju s s. Vesno Hiti v zdravstvenem centru podprli gradnjo in opremljanje dveh sob in sanitarij za bolnike, ki so več mesecev v oskrbi. Ob podpori MZZ smo nadaljevali z oskrbo nosečnic, zdravstveno vzgojo nosečnic in mater o higieni in pravilni prehrani otrok.

V Rwisabiju v Burundiju smo v vrtcu podprli gradnjo nove in opremljanje večje učilnice za izobraževanje 200 otrok in njihovih staršev. Omogočili smo plačilo dela dveh vzgojiteljic, babice in medicinske sestre v zdravstvenem centru, kjer smo kupili manjkajočo opremo.

V Kiguhu v Burundiju smo podprli obnovo 6 učilnic vaške šole, ki jo je v tem letu obiskovalo 943 učencev. Za pomoč nas je prosila s. Bogdana Kavčič.

V Kasungu v Malaviju smo na prošnjo p. Alojzeta Podgrajška v novi gimnaziji omogočili nakup 150 vzmetnic in vzglavnikov za internat za revna dekleta in fante. V sodelovanju s Caritas Malavi smo ob hudi suši podprli nakup hrane in na sušo odpornih semen.

V Ampitafa na Madagaskarju smo v sodelovanju z misijonarjem Janezom Krmeljem podprli nakup 7,5 ton riža in 160 l olja za dnevni obrok 217 osnovnošolcev, ki večinoma prihajajo iz oddaljenih krajev.

Srčna HVALA vsem, ki ste prinesli veselje ljudem in misijonarjem v Afriki!

Dosedanja pomoč iz Slovenije dnevno lajša življenje  250.000 ljudem v srcu Afrike

V zadnjih desetih leti smo preko akcije Za srce Afrike in ob delni podpori Ministrstva za zunanje zadeve RS in Misijonskega središča ter s pomočjo dela srčnih misijonarjev in domačinov zgradili/obnovili in opremili 7 šol in vrtec, 4 zdravstvene centre in 3 porodnišnici, 10 večjih vodnjakov, podprli pa smo tudi delovanje 3-h centrov za podhranjene z nakupi hrane. Dosedanja pomoč iz Slovenije dnevno lajša življenje  250.000 ljudem v srcu Afrike, med njimi je polovica otrok. Več o dosedaj podprtih projektih Za srce Afrike. Oglejte si tudi PowerPoint predstavitev .

Srčna HVALA vsem, ki ste prinesli toliko veselja ljudem in sestram v Afriki!

 

Za podporo pri akciji se zahvaljujemo naslednjim medijem:
POP TV, TV Slovenija, Planet TV, CAS MEDIA d.o.o., TV3 Medias; Televizija Vaš kanal, TV MedvodeTelevizija CeljeGolica TV,  TV Idea-kanal 10 d.o.o Savinjska TVExodus TVNet TV, Gorenjska Televizija, Vaša Televizija (Velenje), Sponka TV, Nova24 TV
Radio Ognjišče
, Radio 1, Moj Radio, Radio Robin, Radio Tomi, Radio HitRadio Slovenija 1, VAL 202, Koroški radio, Radio Univox, Radio Velenje, Radio EkspresRadio Slovenske GoriceRadio Celje, Radio Antena, Radio Capris, Radio Kum Trbovlje, Radio Rogla, Radio Sora, Radio Center, Radio Štajerski val, Radio Prlek, Radio Laser, Radio Alpski val, Radio Brezje, Radio GorencRadio Triglav, Radio Ptuj, Antena Štajerska,Murski val,Odmev, Krka, Zeleni val , Radio Slovenija Maribor,Aktual, Salomon, Veseljak, Radio 94Radio Primorski val, Radio City, Radio Net FM, Moj radio, Radio Kum24.si, Radio Dur
Revija Ognjišče, Družina, Med.Over.Net, MMC  RTV Slovenija,  Častnik, CeljanDELOGorenjski glas, Dnevnik, Tednik , Demokracija, IN Store, Finance, Moje financeDolenjski list, Večer, Notranjsko-kraške novice, Štajerski Tednik, Žurnal24, TSmedia, Viva, Naš čas , Vestnik, Siol in najdi.si