Zbiranje pomoči za prizadete ob potresu v Albaniji

Albanijo so od letošnjega poletja dalje prizadeli številni potresi. Današnji potres z magnitudo 6.5 v osrednjem del Albanije pa je bil najmočnejši med vsemi, še posebej je prizadel mesti Drač in Thumana. Sledilo je še več popotresnih sunkov. Stanje je zaskrbljujoče. Ljudje so v šoku.

Porušeni so številni domovi, kjer živijo že tako zelo revni ljudje, ki so večinoma pristaniški delavci, kot je povedala sestra Slavka Cekuta, misijonarka, ki je 11 let delovala v Albaniji.

Vlada trenutno pripravlja začasna bivališča. Sodelavci Caritas Albanija, ki so danes že obiskali mesti Drač in Thumana, da bi videli kakšne so razmere, pa so sporočili, da bo ena od najnujnejših potreb oskrba s hrano. Caritas Albanija  bo s sredstvi, ki jih ima na razpolago takoj začela s pomočjo v hrani, z odejami ter z vodo in osnovnimi higienskimi potrebščinami.

Slovensko karitas, kot tudi druge članice Caritas Europa so zaprosili, da jim pomagamo v njihovih prizadevanjih, pa ne samo sedaj pri humanitarni pomoči, tudi pri obnovi domov že tako revnih prebivalcev Albanije, ki so ostali brez vsega.

Vabimo k solidarnosti. Svoj dar lahko nakažete na:
Slovenska karitas, Kristanova ulica 1, 1000 Ljubljana, TRR: SI56 0214 0001 5556 761, Namen: Potres Albanija , Koda namena: CHAR, BIC banke: LJBASI2X,  Sklic: 00 626.

Možno je tudi darovanje prejo SMS sporočila KARITAS5 na 1919 in prispevati 5 EUR.

Hvala vsem iz vsega srca.

Cveto Uršič, generalni tajnik Slovenske karitas

Več informacij: [email protected], 031 344 481