Na Klicu dobrote zbranih 152.240 EUR

Letošnji 29. dobrodelni koncert Klic dobrote, za družine v stiski, ki je potekal nocoj, v sredo, 27. novembra 2019, je zopet napolnil dvorano Golovec v Celju. Ob neposrednem prenosu je  koncert pred televizijske ekrane in radijske postaje povabil ljudi, ki imajo radi glasbo in ki radi pomagajo. Tudi letos je bil glavni namen dobrodelnega koncerta zbiranje sredstev za pomoč slovenskim družinam v stiski. Za ta namen se je do konca koncerta in takoj po koncertu zbralo 152.240,00 EUR. Akcija zbiranja za družine v stiski se bo nadaljevala do konca leta.

Letošnje geslo »Dobro iz vsakega srca«, je vabilo vsakemu, da bi tako usmerjali svoje življenje in svoje odločitve, da bi bili vedno bolj ljudje srca, ki sebe uresničujemo na ta način, da delamo dobro. Ko se v našem srcu rodita ljubezen in dobrota, lahko vse to delimo naprej. Po tej poti vedno bolj postanemo ljudje, ki ne živimo samo drug ob drugem, ampak v polnem pomenu živimo drug za drugega. Pripravljenost pomagati potrebnim je edina moč, ki resnično spreminja svet, da ta postane zaznamovan z ljubeznijo, spoštovanjem, sočutjem. To pa je hkrati pot k miru in sreči. Hvala vsem vam nastopajoči, ki ste že, ali boste svoj dar namenili za družine v stiski. Naj bo po tem koncertu manj stisk in več novega upanja « nas je nagovoril msgr. Alojzij Cvikl, predsednik Slovenske karitas.

Sceno koncerta so obogatili priznani slikarji s svojimi deli, ki so jih ustvarili v okviru kolonije Umetniki za Karitas, ki letos praznuje srebrno obletnico. Prijetno vzdušje, ki je se je odražalo na obrazih obiskovalcev na samem koncertu, je bila najlepša zahvala vsem nastopajočim, prostovoljcem in drugim, ki so omogočili dobrodelni koncert. Dogodek sta organizirala Slovenska karitas in Radiotelevizija Slovenija v sodelovanju z Radiem Ognjišče. Scenarij za koncert je pripravil msgr. Franci Trstenjak in režiral Tomaž Švigelj. Prireditev so letos vodili Ida Baš, Danica Godec in Jure Sešek, iz studia v Ljubljani nas je nagovarjala s. Romana Kocjančič v družbi skavtov in prostovoljcev YoungCaritas (Karitas mladih v Sloveniji).

Slovenska karitas se zahvaljuje vsem dobrotnikom, podjetjem in posameznikom, ki bodo mnogim družinam prinesli toplino v njihove domove. Iskrena zahvala vsem nastopajočim pevcem in glasbenikom. Na letošnjem dobrodelnem koncertu Klic dobrote je pevke in pevce spremljal Zdravniški orkester Camerata Medica. K dobroti in solidarnosti z 20. 000 družinami v stiski, ki jim Karitas pomaga v različnih programih pomoči, so nas pozivali tudi nastopajoči:      
Pia Brodnik, Nadia Ternifi, Manca Hribar, Petra Stopar, Mojca Bitenc Križaj, Lea Bartha Pesek, Maja Krevs, Irena Vrčkovnik, Lea Likar,  Monika Avsenik, Marjan Bunič, Ivan Hudnik, Gregor Ravnik , Gregor Avsenik, Kvatropirci, Oktet Žetev, ans. Saša Avsenik, Robert Smolnikar trio.

Prireditev v dvorani Golovec so omogočili: RTV Slovenija, Radio Ognjišče, Mestna Občina Celje, ZPO Celje d.d. , Celjski sejem, Cvetličarna Gardenia Ars Florae, KRINOLINA, izposoja svečanih oblek Damjana Logar s.p., Združenja SAZAS, Benton d.o.o., Yamaha, Akustika Pirman, PGD Lokrovec – Dobrova, Nujna medicinska pomoč – Splošna bolnica Celje, dijakinje in dijaki Srednje zdravstvene šole Celje. Posebna zahvala je namenjena tudi številnim prostovoljcem Karitas, ki so z marljivim delom omogočili, da je prireditev nemoteno potekala. Pri pripravi dvorane in v sklopu prireditve so sodelovali celjski skavti, prostovoljci YoungCaritas – Karitas mladih v Sloveniji ter župnijske karitas v Škofiji Celje in Koper.

Na sami prireditvi in pri pripravah je sodelovalo več kot 130 mladih prostovoljcev.Med njimi tudi prostovoljci YoungCaritas (Karitas mladih v Sloveniji) in Slovenski Skavti in Skavtinje, ki so skupaj s slikarji kolonije Umetnikov za Karitas sprejemali klice darovalcev.

Zahvaljujemo se tudi vsem radijskim postajam, časopisnim hišam in spletnim portalom, širom po Sloveniji, ki so v mesecu novembru širili glas o dobrodelnem koncertu in vabili na dogodek. Imena medijev so objavljena na www.karitas.si/akcije/klic-dobrote.

Dobrodelna akcija Klic dobrote bo potekala do konca koledarskega leta. Vsi, ki bi še želeli darovati, to lahko storijo preko telefonske številke 01/300–59–60, na spletni strani Slovenske karitas www.karitas.si ali z neposrednim nakazilom na:

Slovensko karitas      
Kristanova ulica 1     
1000 Ljubljana          
TRR: SI56 0214 0001 5556 761         
namen: Klic dobrote 
Koda namena:CHAR 
Sklic: 00 3514

Iskrena hvala vsem za solidarnost!

mag. Cveto Uršič       
generalni tajnik Slovenske karitas