Vabilo k solidarnosti ob Tednu Karitas 2019 ‘Dobro iz vsakega srca’

»Človek potrebuje človeka, ki ga zazna kot človeka« z navedenimi besedami, ki jih je izrekel vodja slovenskega Dušnopastirskega urada v Celovcu Tonč Rosenzopf-Jank je predsednik Nadškofijske karitas Maribor, g. Branko Maček začel novinarsko konferenco ob Tednu Karitas 2019 ter predstavitvijo dela in pomoči Nadškofijske karitas Maribor v desetih mesecih letošnjega leta.

Letošnji Teden Karitas bo potekal od 25. 11. 2019 do 1. 12. 2019. S Tednom Karitas bomo obeležili 29-letnico organizirane oblike delovanja Karitas v Sloveniji. V Tednu Karitas nas bo letos nagovarjalo geslo »Dobro iz vsakega srca« in nas vabilo najprej k sočutju, dobroti in konkretni solidarnosti z ljudmi v stiski. Vsako človeško srce je zmožno dobrote in ljubezni do bližnjega, vsako človeško srce je poklicano k dobroti in jo lahko izkaže. Iz vsakega srca pa lahko pride dobra misel in želja, dobra beseda in spodbuda ter dobro delo.


Spoštovani, prisrčno povabljeni, da sredo, 27. 11. 2019 preživite v krogu Karitas.

* ROMANJE PROSTOVOLJCEV IN SODELAVCEV KARITAS NA SLOMŠKOVO PONIKVO Pričetek romanja bo, ob 11.30 z molitveno pripravo ob 12.00 sledi sv. maša, ki jo bo daroval predsednik Slovenske karitas, nadškof msgr. Alojzij Cvikl.
* DOBRODELNI KONCERT KLIC DOBROTE ob 20. uri bo dobrodelni koncert z neposrednim prenosom na 1. programu TV Slovenija, Radiu Slovenija in Radiu Ognjišče. V času koncerta ter ves mesec december bomo zbirali sredstva za pomoč slovenskim družinam v stiski. Vabimo vas, da pokažemo sočutje in solidarnost do družin v stiski ter jim podarimo svoj prispevek. Družine najprej potrebujejo osnovno pomoč s hrano, plačilom položnic, kurjavo in higienskimi pripomočki. Vstopnice za večerni koncert so brezplačne s prošnjo za donacijo za pomoč družinam. Na voljo so na Slovenski karitas (01 300 59 60 ali [email protected]) in na vseh škofijskih Karitas.

V letu 2018 se je v času koncerta za družine v stiski zbralo 171.043,00 EUR. Z zbranimi sredstvi na koncertu in v spremljajočih akcijah Klica dobrote materialno pomoč vsako leto prejme preko več kot 20.000 družin v stiski po vsej Sloveniji.

Karitas je tako v lanskem letu preko celega leta pomagali več kot 158.000 ljudem v stiski po vseh slovenskih krajih, med njimi tudi 46.000 starejšim in 28.000 otrokom. Karitas ljudem v stiski odpira vrata na 464 župnijskih Karitas, kjer se preko celega leta 11.200 prostovoljcev trudi pomagati, podpirati in opogumiti ljudi v stiski v opravljenih 576.977 ur prostovoljnega dela. Srčna zahvala vsem prostovoljcem, sodelavcem Karitas za vaš čas, trud, opravljeno delo … Prostovoljci ste srce Karitas.

Vsi ljudje odprtega srca ste vabljeni, da se odzoveta na nas klic po dobroti. Zagotovo nam bo vzdušje, lepa pesem in glasba ob ogledu Klica dobrote ogrelo srce. V imenu vseh posameznikov in družin, ki bodo deležni vaših darov, iskrena hvala.

Gradivo celotne tiskovne konference v povezavi.