Klic dobrote 2012

KLIC DOBROTE 2012

Slovenska karitas skupaj z RTV Slovenija je priredila 22. tradicionalni dobrodelni koncert KLIC DOBROTE, ki je bil v sredo, 28. novembra 2012 ob 20.00 v Dvorani Golovec v Celju. Koncert so prenašale TV Slovenija, Radio Slovenija I. program in Radio Ognjišče.
Prireditev v dvorano vsako leto privabi številne obiskovalcev, ki pomagajo Karitas zbrati nujno potrebna sredstva za lajšanje stisk najrevnejših družin po vsej Sloveniji. Številni nastopajoči glasbeniki, pevci, zbori, plesalci in drugi umetniki bodo tudi letos s svojim nastopom nagovorili slovensko javnost. Trkali so na dobroto src in pozivali k pomoči družinam v stiski.

Nastopili so:

Rok Trkaj
Elda Viler
Ana Dežman
Nina Pušlar
Vokalna skupina Sonus
Ans. Roka Žlindre
Tanja Žagar
Ans. Mira Klinca
Preloški muzikanti
Manuela Brečko
Marko Hribernik
Elena Hribernik
Iris
projekt Canta!
skupina Presenečenje

Koncert sta povezovala Mojca Mavec in Matjaž Merljak.
Scenarij je pripravil Tadej Sadar, režiser prireditve pa je bil Tomaž Švigelj.

V času koncerta so se lahko gledalci ob neposrednem televizijskem in radijskem prenosu s telefonskim darovanjem sredstev aktivno vključijo v akcijo.
V letu 2011 v času koncerta  za družine v stiski se je zbralo 131.000 evrov. Z zbranimi sredstvi na koncertu in v spremljajočih akcijah Klica dobrote, je pomoč prejelo preko 20.000 družin po vsej Sloveniji,

Letos vas v duhu gesla Veselje v sožitju, še posebej vabimo, da skupaj, z veseljem in v sožitju odgovorimo na Klic dobrote za pomoč družinam v stiski. Še posebej družine z otroki, kjer so starši izgubili zaposlitev ali ne dobijo plačila za delo, so pred težkimi preizkušnjami in težavami, ki jih sami ne morejo rešiti. Število družin in tudi potrebe se žal stalno povečujejo. Tudi naša prošnja vsem ljudem dobrega srca, da skupaj pomagamo, je letos še toliko večja.

  Izpolnite prijavo in domov boste prejeli položnico.

  * Vsa polja so obvezna

  Ime in priimek

  Naslov

  Poštna številka

  Kraj

  Znesek:

  Namen:

  Poslani podatki bodo hranjeni in uporabljeni izključno za obveščanje o dobrodelnih akcijah in dejavnostih Slovenske karitas.

  Podatki za direktna nakazila na TRR:

  Slovenska karitas, Kristanova ulica 1, 1000 Ljubljana, TRR : SI56 02140-0015556761

  Podatki za nakazila iz tujine: IBAN: SI56021400015556761, SWIFT BIC KODA: LJBASI2X

  Namen: Klic dobrote
  Sklic: 00 3514
  Opis: Redna pomoč družinam v Sloveniji

  Posnetek koncerta si lahko ogledate na tej povezavi.