Zahvala po dobrodelnem koncertu Klic dobrote 2013

Letošnji 23. dobrodelni koncert Klic dobrote, ki je potekal v sredo, 27. novembra 2013, je v dvorano Golovec v Celju ponovno privabil ljudi odprtega srca. Dogodek sta organizirala Slovenska karitas in Radiotelevizija Slovenija v sodelovanju z Radiem Ognjišče. Prireditev je poleg drugih vidnih gostov iz javnega življenja z obiskom počastil predsednik države Republike Slovenije Borut Pahor.

Scenarist Tadej Sadar je v duhu letošnjega gesla Tedna Karitas Verjamem vate z veznim besedilom in izborom pesmi popeljal obiskovalce, poslušalce in gledalce v prijeten večer, namenjen lepi glasbi in solidarnosti. Prireditev sta s srcem povezovala Mateja Feltrin Novljan in Rok Kužel. Za sproščenost pa je poskrbel Gregor Čušin.  Iz studia v Ljubljani se je v družbi prostovoljcev, skavtov in pripadnikov Slovenske vojske, ki so sprejemali telefonske klice, oglašal Jean Frbežar.

Tudi letos je bil glavni namen dobrodelnega koncerta zbiranje sredstev za pomoč slovenskim družinam v stiski. Za ta namen se je do konca koncerta zbralo 154.000,00 EUR. Akcija zbiranja za družine v stiski se bo nadaljevala do konca koledarskega leta.

Slovenska karitas se zahvaljuje vsem dobrotnikom, podjetjem in posameznikom, ki so in še bodo sodelovali v tej dobrodelni akciji. Iskrena zahvala vsem nastopajočim pevcem in glasbenikom.

Na prireditvi so s plesom in petjem v živo nastopili naslednji glasbeniki in izvajalci: Severa Gjurin, Gal Gjurin, Tinkara Kovač, Ansambel Saša Avsenika, Modrijani, Alfi Nipič, Antonio Tkalec, Petra Gorše, Sandra Harb, Otroški in mladinski zbor, OŠ Alojzija Šuštarja.

Prireditev v dvorani Golovec so omogočili: Mestna občina Celje, Celjski sejem, Cvetličarna Gardenia Ars florae d. d., Urška Drofernik Couture, Poročni kotiček, Baumax, Benton Mengeš in Yamaha.

Zahvaljujemo se Telekomom Slovenije, ki je omogočil brezplačno uporabo klicnega centra, kjer so prostovoljci zbirali klice.

Posebna zahvala je namenjena tudi številnim prostovoljcem, ki so z marljivim delom omogočili, da je prireditev nemoteno potekala. Pri pripravi dvorane in v sklopu prireditve so sodelovali prostovoljci župnijskih Karitas z Vranskega, iz Polzele, Petrovč, s Ponikve pri Žalcu, iz Gotovelj, Nove Cerkve, Luč in Griž, pa tudi Martina Felicijan, Prostovoljno gasilsko društvo Lokrovec – Dobrova, skavti župnije sv. Cecilije Celje, dijakinje in dijaki Srednje zdravstvene šole Celje in Ludvik Stopar s prvo pomočjo.

Dobrodelna akcija Klic dobrote bo potekala do konca koledarskega leta. Vsi, ki bi še želeli darovati, to lahko storite po tel. št. 01/300–59–60, na spletni strani Slovenske karitas ali z neposrednim nakazilom na Slovenska karitas, Kristanova ulica 1, 1000 Ljubljana, SI56 02140-0015556761, sklic 1003518, namen: Klic dobrote.

Iskrena hvala vsem za solidarnost!

Imre Jerebic

generalni tajnik Slovenske karitas

 

Povabljeni k podpori družinam v stiski!

Error: Contact form not found.