Pomagajmo prizadetim ob tajfunu na Filipinih

 Na Slovenski karitas smo iz kriznega sklada namenili 5.000 EUR lokalni Karitas na Filipinih (Nassa) za najnujnejšo pomoč prizadetim in danes tudi začenjamo z dobrodelno akcijo za pomoč ob petkovem uničujočem tajfunu Haiyan na Filipinih. Sredstva za ta namen je mogoče posredovati na: Slovenska karitas, Kristanova ulica 1, 1000 Ljubljana,
TRR : SI56 02140-0015556761,
Namen: FILIPINI, Sklic: 00 621,
Koda namena:CHAR, BIC banke: LJBASI2X

Položnice so na voljo tudi na vseh poštah po Sloveniji.

Na Filipinih pomoč potrebuje preko 9,5 milijona ljudi, med katerimi jih je preko 600.000 izgubilo svoje domove. Najbolj potrebujejo vodo, hrano, higienske pripomočke, zavetišče in zdravila. Fr. Edwin Gariguez, generalni tajnik nacionalne Karitas Filipini – Nassa, je dejal: “To je zares katastrofa. Filipini niso nikoli doživeli katastrofe takšne razsežnosti. Zares potrebujmo vso pomoč, ki jo lahko dobimo.”

Nacionalna Karitas na Filipinih se je takoj aktivirala in začela z razdeljevanjem najnujnejše pomoči prizadetim ljudem, tudi tistim v težko dostopnih območjih. Ekipe mednarodne Karitas, ki so v prvih dneh že prispele na teren, vzpostavljajo bivališča za več tisoč družin brez domov. Več o delu mednarodne Karitas si lahko preberete na www.caritas.org in http://blog.caritas.org/category/emergencies/.

Na Slovenski karitas vas vabimo h konkretni solidarnosti do Filipincev, ki so ob tej nesreči ostali čisto brez vsega in so odvisni od naše dobrote. Z zbranimi sredstvi bodo sodelavci in prostovoljci nacionalne Karitas na Filipinih posameznikom in družinam najprej zagotovili predvsem hrano in vodo ter pakete s higienskimi pripomočki, kot tudi osnovni material za gradnjo začasnih bivališč in pripomočke za bivanje.

Hvala vsem za vsakovrstno podporo Filipincem v teh težkih trenutkih.
Imre Jerebic
generalni tajnik Slovenske karitas

byuzhftcqaearnk_large byzl2cvcyaabval

Vir: Caritas manila

Za več fotografij o pomoči Karitas na Filipinih kliknite tukaj.

_________________________________________________________

Vabimo vas k pomoči prizadetim ob tajfunu na Filipinih!

  1. Izpolnite prijavo in domov boste prejeli položnico.

  * Vsa polja so obvezna

  Ime in priimek

  Naslov

  Poštna številka

  Kraj

  Znesek:

  Namen:

  Poslani podatki bodo hranjeni in uporabljeni izključno za obveščanje o dobrodelnih akcijah in dejavnostih Slovenske karitas.