Vabilo na novinarsko konferenco – 40 dni brez alkohola                    

40 dni brez alkohola v znamenje solidarnosti z vsemi, ki trpijo zaradi nasilja, nesreč in bolezni, ki so posledica alkohola.

www.brezalkohola.si

Vabljeni na novinarsko konferenco v galerijo Družine na Krekovem trgu 1 v Ljubljani v sredo, 2. marca 2022, ob 11.00, na kateri bomo predstavili letošnjo akcijo 40 dni brez alkohola, pod naslovom »Smej se«. Akcija bo potekala od srede, 2. marca, do sobote, 16. aprila 2022.

Slovenska karitas s soorganizatorji Javno agencijo RS za varnost prometa in Zavodom Med.Over.Net ter NIJZ že sedemnajsto leto spodbuja k osebni udeležbi v preventivni akciji 40 dni brez alkohola. V akciji sodelujejo tudi Zavod Varna pot, Katedra za družinsko medicino Medicinske fakultete v Ljubljani (projekt Sporočilo v steklenici – www.NALIJEM.SI), društvo Žarek upanja, Zavod Vse bo v redu, Zveza klubov zdravljenih alkoholikov, Društvo abstinent in Društvo »Up«. Kot gost se nam bo letos pridružila Zveza kulturnih društev Slovenije.

Z nami bosta ambasadorja letošnje preventivne akcije stand up komika Uroš Kuzman in Aleš Novak. Za vstop ni omejitev. Neposredni prenos bo tudi preko spletne strani vzivo.sta.si Slovenske tiskovne agencije.

Sodelujoči na novinarski konferenci:

  • Peter Tomažič, generalni tajnik Slovenske karitas, bo predstavil vsebinski poudarek in potek letošnje preventivne akcije,
  • Jože Hribar, direktor  Javne agencije RS za varnost prometa, bo predstavil problematiko alkohola v prometu,
  • Andreja Verovšek, Zavod Med.Over.Net, bo spregovorila o možnostih vključevanja v akcijo preko socialnih omrežij in strokovne pomoči preko interneta,
  • Karmen Henigsman, Nacionalni inštitut za javno zdravje, bo predstavila problematiko tveganega in škodljivega pitja alkohola v Sloveniji in delo na področju zmanjševanja problematike,
  • Uroš Kuzman in Aleš Novak, stand up komika bosta govorila o svoji priključitvi akciji in spodbudi drugim.

Z nami bodo tudi predstavniki sodelujočih organizacij in zdravljeni alkoholiki, ki so pripravljeni povedati svoje življenjske zgodbe.

Kontaktne osebe:

Slovenska karitas, tel.: 01 300 59 69, [email protected]
Med.Over.Net, tel.: 040 464 340, [email protected]  
Javna agencija RS za varnost prometa, tel.: 01 478 88 68, [email protected]
Nacionalni inštitut za javno zdravje, tel.: 01 5205 797, [email protected]

Projekt in dogodek sofinancirata ter omogočata FIHO in AVP.