Pustna Sobotna iskrica je več kot uspela

Radio Ognjišče in Slovenska karitas skupaj za “Mleko za otroke”

Na Radiu Ognjišče že 12 let zapored nadaljujejo tradicijo dobrodelnega pustnega rajanja. Tudi letos je bila na pustno soboto dobrodelna prireditev v Športni dvorani Zavoda Svetega Stanislava v Šentvidu nad Ljubljano. Med  12. in 14. uro je dvorano napolnilo približno 3.000 maškar, predvsem so bile to družine z otroki. V tem času so  bili odprti telefoni, kjer so poslušalci Radia Ognjišče lahko darovali sredstva za nakup mleka otrokom iz socialno  najbolj šibkih družin, ki jim pomaga Karitas. Dobri ljudje so v ta namen darovali več kot 43.334 evrov.

In zakaj mleko? EU je z novim letom ukinila pomoč v hrani najbolj ogroženim. Slovenska karitas opaža, da se pri pripravi posebnih paketov za družine v stiski močno pozna odsotnost prav mleka. V lanskem letu je Karitas na Slovenskem razdelili več kot 900.000 litrov mleka, zato je ta izpad več kot občuten. “Ko bo znana dokončna številka zbranih sredstev, bo stekel pogovor s proizvajalcem mleka in po veljavnem ključu določili, koliko mleka bo šlo v centralna skladišča posamezne škofijsko Karitas, nakar bodo sodelavci župnijskih in dekanijskih Karitas poskrbeli, da bo prav to mleko del pomoči socialno šibkim družinam” je po koncu pustovanja z dobrim namenom pojasnila koordinatorka ukrepa hrane EU pri Slovenski karitas Jožica Ličen. Odziva udeležencev dobrodelnega pustnega rajanja Radia Ognjišče in številnih poslušalcev, ki so darovali prek telefona, obrazca na naši spletni strani ali SMS sporočila, je bil zelo vesel generalni tajnik Slovenske Karitas Imre Jerebic, ki je po prireditvi povedal: “Presenečen sem nad dobroto, ki je tokrat na drugačen način dobila svoj izraz. Presenečen sem nad življenjem tukaj. Ljudje znamo dobroto podeliti tudi s sproščenostjo, sožitjem in drugačnostjo. Zdi se mi, da je to drugačen obraz dobrote. Tudi to rabimo. Da se zabavamo, nam je lepo in smo hkrati tudi radodarni.”

Pustna Sobotna iskrica je tudi tokrat privabila številne maškare od blizu in daleč in najbolj izvirne so dobile nagrado. Da so vsi zapeli in zaplesali, so poskrbeli radijski muzikanti in Miškolinček, glasbeni projekt družine Urh in Radia Koper. Upamo, da je dobrodelno pustno rajanje pričaralo nasmeh na obraze udeležencev in tudi družin, ki jim bomo z zbranimi sredstvi pomagali. Še posebej je potrebno omeniti ekipo Radia Ognjišče, ki je prostovoljno in z veseljem, na čelu z Juretom Seškom izpeljala prireditev in povezala poslušalce v veliko verigo dobrote. Zahvaljujemo se tudi podporniku dobrodelne prireditve združenju SAZAS.

Svoj prispevek za »Mleko za otroke« še vedno lahko darujete:
Slovenska karitas, Kristanova ulica 1, 1000 Ljubljana
TRR : SI56 0214 0001 5556 761 

Namen: MLEKO ZA OTROKE
Sklic:  SI00 365
Koda namena:CHAR
BIC banke: LJBASI2X

V mesecu marcu svoj dar lahko namenite tudi z SMS sporočilom KARITAS na 1919 in darovali boste 1€.
Prispevajo lahko uporabniki Mobitela, SI.mobila, Tušmobila, Debitela in Izimobila.