40 dni brez alkohola – vabilo na novinarsko konferenco

40 dni brez alkohola v znamenje solidarnost z vsemi, ki trpijo zaradi nasilja, nesreč in bolezni, ki so posledica alkohola.
www.brezalkohola.si

 

Vabilo na novinarsko konferenco ob predstavitvi akcije 40 dni brez alkohola

 

V galeriji Družine na Krekovem trgu 1 v Ljubljani bo v sredo, 5. marca 2014, ob 11.00 novinarska konferenca, na kateri bomo predstavili letošnjo akcijo 40 dni brez alkohola, ki bo trajala od   srede, 5. marca do sobote, 19. aprila.
Slovenska karitas s soorganizatorjema Javno agencijo RS za varnost prometa – svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu in Zavodom Med.Over.Net. že deveto leto spodbuja k preventivni akciji 40 dni brez alkohola. V akciji sodelujejo tudi Zavod Varna pot, Katedra za družinsko medicino Medicinske fakultete v Ljubljani (projekt Sporočilo v steklenici) in društvo Žarek upanja.

Na novinarski konferenci bodo sodelovali:

  • Imre Jerebic s Slovenske karitas, bo predstavil pomen letošnjega gesla »Ali si upaš?« in rezultate lanskoletne ankete za vzgojitelje in starše.
  • Mateja Markl iz Agencije za varnost v prometu, Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu, nam bo spregovorila pozitivne rezultate zakonodaje in preventivnih akcij na število umrlih v prometnih nesrečah zaradi alkohola.
  • Andreja Verovšek iz Zavoda Med.Over.Net bo predstavila tehnične vidike preventivne  akcije, spregovorila bo o forumu »Alkohol« in o sporočilu obiskovalcev, ki so predvsem ženske.
  • Nataša Sorko iz društva Žarek upanja nam bo spregovorila o motivaciji za pozitivne spremembe v življenju s poudarkom na najbolj ogroženi skupini moških med 25 in 54 letom starosti.
  • Igor Potočnik iz Gorske reševalne zveze bo v duhu letošnjega gesla predstavil gore kot pozitivno izbiro v smislu utrjevanju prijateljstva med gorniki, preizkušnjah na zahtevnih turah ter občudovanju gorske narave in miru. Opozoril bo tudi na nevarnost prekomernega uživanja alkohola v gorah.

Za novinarska vprašanja bo med nami tudi Matjaž Berčič, zdravljeni alkoholik, ki je zaključil program Vrtnica.

 

Kontaktne osebe organizatorjev:
Slovenska karitas, Mojca Kepic, tel. 01/300–59–60, e-naslov: [email protected]
Javna agencija RS za varnost prometa, Mateja Markl, tel. 01/400–88–70, e-naslov: [email protected]
Zavod Med.Over.Net, Andreja Verovšek, tel. 01/520–50–50, e-naslov: [email protected]