Pustna sobotna iskrica „Mleko za otroke“

Približuje se pustna sobota, z njo pa tudi letos prihaja Pustna sobotna iskrica, dobrodelna akcija Radia Ognjišče, v letošnjem sodelovanju s Slovensko karitas. Tako kot vsako leto v okviru Pustne sobotne iskrice na različne načina zbirajo darove za pomoč otrokom doma in po svetu. Sredstva, ki jih bo 12. Pustna sobotna iskrica zbrala letos, pa bodo v celoti namenjena nakupu mleka za pakete pomoči, ki jih slovenskim družinam v stiski podarja Slovenska karitas. Pustna Sobotna iskrica, ki jo letos Radio Ognjišče pripravlja s Slovensko karitas, bo v soboto, 1. marca, ob 12.00 v Športni dvorani Zavoda sv. Stanislava v Šentvidu. Glasbeno nam bodo priskočili na pomoč radijski muzikanti in Miškolinček, glasbeni projekt družine Urh in Radia Koper. Tudi letos bomo nagradili najlepše posamezne, skupinske in družinske maske. Telefonsko zbiranje sredstev in zbiranje prek spleta se bosta začela že ob devetih in radijski ter Karitasovi sodelavci upamo, da bo akcija tudi letos dosegla lep uspeh. Radi bi dokazali, da pust ni le prazno veseljačenje, ampak je lahko tudi vir dobrega dela in misli na sočloveka. Skup’ držimo, pa bo šlo! Srčna hvala!
Svoj prispevek za »Mleko za otroke« lahko darujete: Slovenska karitas Kristanova ulica 1 1000 Ljubljana, TRR : SI56 0214 0001 5556 761 Namen: MLEKO ZA OTROKE Sklic:  SI00 365 Koda namena:CHAR BIC banke: LJBASI2X
V mesecu marcu svoj dar lahko namenite tudi z SMS sporočilom KARITAS na 1919 in darovali boste 1€. Prispevajo lahko uporabniki Mobitela, SI.mobila, Tušmobila, Debitela in Izimobila.

Izpolnite obrazec in po pošti boste prejeli položnico.

  1. Izpolnite prijavo in domov boste prejeli položnico.

  * Vsa polja so obvezna

  Ime in priimek

  Naslov

  Poštna številka

  Kraj

  Znesek:

  Namen:

  Poslani podatki bodo uporabljeni samo za pošiljanje položnice na vaš naslov. V primeru plačila položnice bomo hranili vaš naslov izključno za obveščanje o dobrodelnih akcijah in dejavnostih Slovenske karitas. Spremembe ali odjavo lahko posredujete na [email protected] ali 01/ 300 59 60.

  lllll

  V letu 2014 se pri pripravi paketov močno pozna odsotnost t.i. „evropskega mleka“, ki ga Evropska Unija od novega leta ne dobavlja več. Koordinatorka ukrepa hrane EU pri Slovenski karitas Jožica Ličen pravi: „Iz sklada EU smo pri Karitas za celotno Slovenijo dobili v lanskem letu 911.458 litrov mleka. Z novim letom je ukrep hrane EU iz intervencijskih zalog za najbolj ogrožene prenehal. Naša država in večina držav članic si prizadeva, da bi ukrep za najbolj ogrožene nadaljevali, zato je v pripravi ukrep iz socialne kohezije. Pri Karitas in tudi pri Rdečem križu smo že v lanskem letu opozarjali na problem izpada, kajti veliko število družin bo ostalo brez te pomoči. Zelo nas skrbi kaj bomo družinam dali do jeseni. Predvsem veliko sprašujejo po mleku. Tam, kjer so otroci, je mleko prednostno živilo. Trenutno s hrano, kamor sodi tudi mleko, pomagamo več kot 130.000 ljudem.“