Izobraževanje ”Od ideje do projekta”

Več kot 20 mladih iz Slovenije, Srbije ter Bosne in Hercegovine je v sklopu  projekta Youth United – YOU! v Portorožu od 14. do 17. oktobra 2018,  sodelovalo na izobraževanju “Od ideje do projekta”. Mladi so predstavniki 15 različnih organizacij, ki delajo z mladimi v teh treh državah.

Izobraževanje je vodila Maja Drobne, predavateljica na področju mladinskega dela in strokovnjakinja za projekte v okviru programa Erasmus +.

Med izobraževanjem so mladi imeli priložnost, da se seznanijo z metodami preoblikovanja svojih zamisli v projekte, kako opredeliti cilje projekta,  poiskati sredstva, pripraviti projektno dokumentacijo ter projektne dejavnosti in predstaviti rezultate projekta. Na eni izmed vaj so udeleženci  svoje ideje oblikovali v projekte na lokalni, nacionalni in mednarodni ravni. Ena izmed idej  je bila povezovanje in skupno načrtovanje prihodnjih projektov za mlade iz Bosne in Hercegovine, Srbije in Slovenije s podporo nacionalnih Karitas v teh treh državah.

 

Namen projekta je krepitev kapacitet organizacij, ki delajo z mladimi, spodbujanje multietničnega sodelovanja in medverskega dialoga.

Projekt Youth United – YOU! sofinancirata Evropska unija v okviru programa Erasmus + in Ministrstvo za javno upravo, koordinirajo ga Slovenska karitas, Karitas Bosne in Hercegovine in Karitas Srbije, pridruženih pa je skupno 15 mladinskih organizacij iz teh držav.

 

SOFINANCIRA: