Martin Krpan je znova zmagal! Dobrodelni koncert za šolske potrebščine

Za nami je dobrodelni koncert, ki smo ga, v sodelovanju s Slovensko karitas, pripravili v Poletnem gledališču Studenec. Sobotno dobro delo se je začelo že v Sobotni iskrici, ko smo vabili poslušalce k darovanju za nakup šolskih torb in šolskih potrebščin za otroke na poplavljenih področjih. Poslušalci so nas znova presenetili in nam z dobroto potrdili, da smo se prav odločili. Hvala! Družinam na poplavljenih področjih bo tako pred zbranih sredstev pomagala Karitas, ki s svojimi sodelavci dobro pozna stiske in tiste, ki jim je poplava odnesla miren začetek šolskega in katehetskega leta.

Za šolske potrebščine otrok smo zbrali 31.106 evrov.

V soboto smo tako v sodelovanju s Policijskim orkestrom pripravili prav poseben dobrodelni koncert z Martinom Krpanom. Za šolske potrebščine otrok smo zbrali 31.106 evrov. Sobotni koncert je v vlogi Martina Krpana, z mesarico in kijem v rokah, povezoval Jure Sešek. Pozdravilo ga je več kot 800 navdušenih gledalcev, med katerimi so prevladovale družine z otroki. Te so lahko uživale v glasbenih slikah skladatelja Emila Glavnika, v priredbi Vladimirja Mustajbašića, delih tujih skladateljev in uspešnicah za otroke. V njih je zazvenelo na stotine grl, prepevali so namreč tudi obiskovalci, ki so dokazali kako živ je duh Kekca, kako glasna je lahko Huda mravljica.

Sodelavke Radia Ognjišče in Slovenske karitas© Rok Mihevc

Generalni sekretar Slovenske karitas Peter Tomažič© Rok Mihevc

Veličasten pogled z odra© Rok Mihevc

Opora drug drugemu

Martina Krpana smo za glavnega junaka srečanja s Policijskim orkestrom izbrali tudi zato, ker je dokaz moči in zaupanja v to, da dobro premaga slabo. Naj bo tako tudi v resničnem življenju. Vsepovsod.« Dramatizirana pripoved in glasbena podoba Krpanove zgodbe sta si tako podajali roki, enako so roko pomoči podali darovalci. Karitas je sicer ob njihovi pomoči pomagala že 1.100 otrokom s poplavljenih območij. Predsednik slovenske Karitas in mariborski nadškof Alojzij Cvikl je dejal: »Hvala vsem. Bil sem presenečen nad tem, koliko se je zbralo za otroke na poplavljenih območjih, pa tudi drugod po Sloveniji. Karitas je zbirala pomoč tudi za otroke od drugod. Tu se pokaže, da znamo stopiti skupaj, da znamo biti drug drugemu bližnji, da znamo biti opora drug drugemu, tudi ko je najtežje.«

Policijski orkester© Rok Mihevc

Dirigent Tomaž Kmetič© Rok Mihevc

Družinam na poplavljenih področjih bo prek zbranih sredstev pomagala Karitas© Rok Mihevc

Bogu hvala! Hvala tudi gledališču in orkestru ter predvsem vam, dragi poslušalci in obiskovalci koncerta ter ostali darovalci!
Hvala Radiu Ognjišče za organizacijo dobrodelnega koncerta. Hvala SAZAS za podporo in prispevek prizadetim v poplavah.