VABILO podjetjem na okroglo mizo: Kako lahko podjetja sodelujejo v mednarodnem trajnostnem razvoju in humanitarni pomoči?

Spoštovani!

Slovenska karitas vabi predstavnike/ce podjetij v sklopu humanitarnega strateškega partnerstva z Ministrstvom za zunanje in evropske zadeve RS na okroglo mizo, ki se bo osredotočala na pomen in možnosti za vključevanje slovenskih podjetij v sodelovanju s slovenskimi nevladnimi organizacijam v mednarodno razvojno sodelovanje in humanitarno pomoč.

S sodelovanjem v razvojno učnem projektu Slovenske karitas smo v Afriki ustvarili nov trg in si odprli nove poslovne poti.” Marko Štirn, Damahaus Prestige

Kdaj in kje?

V četrtek, 7. 9. 2023, v prostorih Inkubatorja Savinjske regije d.o.o., Mariborska cesta 7, Celje (v tretjem nadstropju), med 11.00 in 13.00 uro.

Kaj boste izvedeli?

V sklopu dogodka bodo predstavljeni primeri dobrih praks sodelovanja med podjetji in nevladnimi organizacijami iz podsaharske Afrike, Zahodnega Balkana in drugih delov sveta. Ob tem bo poudarjeno, na kakšne načine se lahko podjetja vključujejo in kakšne koristi imajo od takšnega sodelovanja, ob čemer izražajo tudi svojo družbeno odgovornost.  V zadnjem delu dogodka bo potekala razprava, v kateri boste imeli vsi udeleženci možnost podeliti vaše poglede, kje vidite priložnosti za takšno sodelovanje, kakšna so pričakovanja, kje vidite izzive itd. Zaključili bomo s pogostitvijo in možnostjo medsebojnega povezovanja.

Program

11.00 – 11.10Uvodni nagovor
Peter Tomažič, generalni tajnik Slovenske karitas
11:10 – 11:20 Mednarodno razvojno sodelovanje in humanitarna pomoč Republike Slovenije in strategija vključevanja zasebnega sektorja na to področja. 
Mateja Urbanija, Ministrstvo za zunanje in Evropske zadeve Republike Slovenije
11:20 – 12:20Sodelovanja v praksi: podjetja in nevladne organizacije v mednarodnem razvojnem sodelovanju in humanitarni pomoči
predstavitve projektov:
Emina Hadžić, Zavod KROG (projekti Sudan, Libanon, Črna Gora)
Jana Lampe, Slovenska karitas (projekti Ruanda, Južni Sudan, Libanon, Srbija)
pogovor s predstavniki podjetij:
Marko Štirn, Damahaus prestige d.o.o. (projekt Ruanda)
Matjaž Ivačič, GeoCodis, informacijski sistemi d.o.o. (projekt Ruanda)
Nives Arh, Simps’S d.o.o. (projekt v Libanonu, pomoč Ukrajini)  
12:20 – 12:40Razprava in zaključek: deljenje izkušenj in mnenj vseh udeležencev.
12:40 – 13.00 …Pogostitev in mreženje udeležencev. 

Komu vse je dogodek namenjen?

Vabljeni predstavniki zasebnega sektorja, še posebej podjetij, nevladnih organizacij, javnega sektorja, strokovna javnost in mediji.

Za udeležbo na dogodku se prosim PRIJAVITE na [email protected]; M: 031 344 481, kjer dobite tudi dodatne informacije.

Vljudno vabljeni!

Peter Tomažič, generalni tajnik Slovenske karitas

Dogodki bodo potekali v sklopu projekta »Krepitev učinkovitosti odziva NVO v sodelovanju z zasebnim sektorjem na področju mednarodne humanitarne pomoči«, ki ga sofinancira Ministrstvo za zunanje in evropske zadeve RS v sklopu strateškega partnerstva na področju mednarodne humanitarne pomoči s Slovensko karitas. Izvaja ga skupaj Platformo SLOGA. Vsebina dogodkov ne predstavlja uradnega stališča financerjev – Vlade Republike Slovenije ali Ministrstva za zunanje zadeve RS.