Družba Mercator d.d. je podarila šolske potrebščine Slovenski karitas

Na Slovenski karitas, z dobrodelno akcijo Otroci nas potrebujejo, zbiramo denarna sredstva in šolske potrebščine, ki jih bomo, v mesecu avgustu, razdelili socialno ogroženim družinam s šoloobveznimi otroki po vsej Sloveniji za lažji pričetek novega šolskega leta.

Dobrodelna akcija z naslovom Otroci nas potrebujejo je nadaljevanje dobrodelne akcije Pokloni zvezek, v kateri smo s pomočjo otrok v vrtcih in učencev v osnovnih šolah zbrali preko 20.000 zvezkov.

Našemu pozivu po pomoči se je odzvala tudi družba Mercator d.d., ki je  za socialno ogrožene otroke, podarila šolske potrebščine v skupni vrednosti 5.975,10 EUR.

Družba Mercator d.d. je, že v sklopu dobrodelne akcije Pokloni zvezek, omogočila brezplačen tisk razglednic, ki so jih otroci skupaj z zvezkom namenili sovrstnikom iz socialno ogroženih družin. Na te razglednice so otroci napisali misel ali narisali risbo, jo vložili v zvezek in ga z lepimi mislimi namenili otrokom v stiski.

Slovenska karitas se iskreno zahvaljuje družbi Mercator d.d. in vsem ostalim dobrotnikom za vsa podarjena sredstva, ki so namenjena ljudem v stiski.

Družine v stiski se po pomoč glede šolskih potrebščin lahko obrnejo na najbližjo Karitas v župniji oz. na škofijske Karitas v Celju, Ljubljani, Mariboru, Novemu mestu, Novi Gorici in Murski Soboti. Neposredna pomoč bo realizirana bodisi v obliki šolskih potrebščin bodisi v obliki bonov ali naročilnic za nakup.

Vsi, ki bi želeli pomagati, lahko prispevek v višini 1 € kadar koli prispevajo tudi s poslanim SMS sporočilom s ključno besedo KARITAS na 1919.

Na voljo je tudi transakcijski račun:

Slovenska karitas, Kristanova ulica 1, 1000 Ljubljana,
TRR: 02140–0015556761,
sklic: 3620,
namen: Otroci nas potrebujejo