Brki za šolarje – dobrodelna akcija Moje Košarice in Slovenske karitas

“Brki za šolarje” je dobrodelna akcija v kateri Moja Košarica in Slovenska karitas zbirata sredstva za socialno ogrožene osnovnošolce. Sredstva se bodo porabila za nakup šolskih potrebščin, plačilo obrokov in ekskurzij.

Akcija je vseslovenska in spodbuja mlade, da dobrodelno sodelujejo na svež in mladosten način.
V akciji lahko sodelujete na naslednji način:
1. slikate se z brki (lahko so narisani, prilepljeni, od mleka, čokolade …),
2. prilepite sliko na naš Facebook profil (www.facebook.com/brkizasolarje) ali jo pošljite na naš mail ([email protected]),
3. na spletni strani www.brkizasolarje.si  si izberete donacijo v vrednosti 5, 10 ali 15 € in za to prejmete darilo z vašo sliko.

Če darujete 5 € boste prejeli razglednico izbrane slike, če darujete 10€ dobite šalico, če darujete 15 € dobite majčko.

Vsakdo lahko naroči katerokoli sliko, lahko svojo, sliko znane osebnosti, lahko pa tudi sliko z logotipom akcije.

Akcijo podpirajo tudi znane osebnosti. Slikali sta se že skupini Kingston in Zablujena generacija, harmonikar Marko Hatlak ter športnika Valter Bonča in Marin Medak. Dnevno prejemamo nove fotografije, zato vse vabimo, da spremljajo potek akcije na www.brkizasolarje.si in FB profilu www.facebook.com/brkizasolarje .

Akcija se je pravkar dobro začela, njen zaključek predvidevamo ob začetku šolskega leta.

Cilj akcije je zbrati 1000 fotografij z brki in poleg zbiranja sredstev spodbuditi mlade k dobrodelnosti. Zato vabimo vse, da se slikajo z brki in podprejo akcijo.

Manjši del zbranih sredstev  je namenjen pokritju storškov dobrodelne akcije Brki za šolarje, večji del sredstev pa je namenjen nakupu šolskih potrebščin za socialno ogrožene otroke.

Več informacij lahko dobite pri gospe Maši Strobl, tel. 0590 91 994, e – naslov: [email protected] ali pri gospe Jožici Ličen, e – naslov: [email protected].

Brki so zakon!