Zbiranje denarne pomoči za poplavljene v Srbiji in BiH

Kot posledica močnega deževja v zadnjih nekaj tednih, so prebivalce Srbije ter Bosne in Hercegovine, prizadele najhujše poplave v zadnjih desetletjih. V celotni Srbiji so poplave prizadele med 250.000 do 300.000 ljudi, v BIH pa še ni uradne ocene. Do sedaj so v Srbiji evakuirali že 6.175 prebivalcev, v BIH pa 1.000, katerih hiše so poplavljene.
Slovenska karitas zbira pomoč za poplavljene v Srbiji in BiH. Svoj dar lahko posredujete na:

Slovenska karitas
Kristanova ulica 1, 1000 Ljubljana,
TRR : SI56 0214 0001 5556 761
Namen: POPLAVE SRBIJA IN BIH
Sklic: SI00 625
Koda namena:CHAR, BIC banke: LJBASI2X

Za poplavljene v Srbiji in BiH lahko prispevate 5 EUR tudi z SMS sporočilom KARITAS5 na 1919. Prispevajo lahko uporabniki Mobitela, SI.mobila, Tušmobila, Debitela in Izimobila.
Zbrana sredstva bodo uporabljena za pomoč, ki jo bo realizirala Karitas Srbije in BiH.

Caritas v Srbiji je začela  s paketi pomoči pomagati prizadetim osebam. V tej prvi fazi najbolj potrebujejo škornje in rokavice, sredstva za dezinfekcijo, vire pitne vode, pakete s hrano (konzerve), higienske pripomočke, materiale za nego dojenčkov in otrok, obleke in čevlje ter odeje.  Caritas Bosne in Hercegovine evakuiranim ljudem v Sarajevu deli hrano in topel čaj. Za pomoč evakuiranim ljudem bodo v prihodnjih dneh potrebovali predvsem hrano, pitno vodo, topla oblačila, peči za ogrevanje in kuhalnike na plin ter higijenske pripomočke, da bi preprečili širitev nalezljivih bolezni. Potrebujejo tudi črpalke za črpanje vode ter  škornje.

Slovenska karitas

  1. Izpolnite prijavo in domov boste prejeli položnico.

  * Vsa polja so obvezna

  Ime in priimek

  Naslov

  Poštna številka

  Kraj

  Znesek:

  Namen:

  Poslani podatki bodo uporabljeni samo za pošiljanje položnice na vaš naslov. V primeru plačila položnice bomo hranili vaš naslov izključno za obveščanje o dobrodelnih akcijah in dejavnostih Slovenske karitas. Spremembe ali odjavo lahko posredujete na [email protected] ali 01/ 300 59 60.

  lllll