Zahvala sodelujočim na dobrodelnem koncertu Klic dobrote 2017

Iskrena hvala za darovanih 157.499,00 EUR za pomoč družinam v stiski. Letošnji 27. dobrodelni koncert Klic dobrote, ki je potekal nocoj, v sredo, 29. novembra 2017, je v dvorano Golovec v Celju ter pred televizijske ekrane in radijske postaje ponovno privabil ljudi, ki jim ni vseeno za družine v stiski. Sceno koncerta so tudi tokrat obogatili priznani slikarji s svojimi deli, ki so jih ustvarili v okviru kolonije Umetniki za Karitas. Zadovoljni obrazi številnih obiskovalcev so se že na samem koncertu zahvalili vsem nastopajočim, prostovoljcem in drugim, ki so omogočili dobrodelni koncert. Dogodek sta organizirala Slovenska karitas in Radiotelevizija Slovenija v sodelovanju z Radiem Ognjišče. Scenarij je pripravil msgr. Franci Trstenjak in koncert je režiral Tomaž Švigelj.

»Vsak o nas hrepeni po toplini doma. Kaj pomeni dom ugotovimo šele, ko smo zanj prikrajšani zaradi tega ali onega vzroka. Nocoj še posebej mislimo na vse družine, ki so v stiski, ne samo duhovni, ampak tudi materialni. Največ, kar jim lahko poklonimo, je sprejetost, razumevanje in varnost. In prav na ta način poskušajo sodelavci Karitas graditi dom za družine v stiski. Skupaj s toplino besed pa je potrebna tudi materialna pomoč. Prostovoljci Karitas lahko v tem smislu pomagajo prizadetim le z vašimi darovi. V obliki konkretne pomoči jih želijo ponesti 20.000 družinam v Sloveniji. Tudi to leto je marsikatera družina v preizkušnjah zaradi brezposelnosti, bolezni, hujših nesreč ter prenizkih in nerednih dohodkov. S svojo dobroto boste pomagali družinam, še posebej otrokom, da bodo lahko živo začutili pozornost vašega srca. Vaša dobrota bo olajšala njihove stiske in jih bo nagovorila za bolj sončen pogled v prihodnost. Hvala vsem vam, ki ste oziroma še boste z odprtim srcem zato odgovorimo na letošnji Klic dobrote in dobroto našega srca delimo z družinami v stiski. Naj bo med nami po tem koncertu več družin, ki bodo zopet začutile toplino doma! nas je nagovoril msgr. Alojzij Cvikl, predsednik Slovenske karitas.

Ob geslu letošnjega koncerta »Kje sem doma?« so besede in misli s poslušalci in gledalci delili Ida Baš, Danica Godec, Janez Dolinar in Jure Sešek, iz studia v Ljubljani pa nas je nagovarjala Bernarda Žarn v družbi skavtov in prostovoljcev Karitas.

Tudi letos je bil glavni namen dobrodelnega koncerta zbiranje sredstev za pomoč slovenskim družinam v stiski. Za ta namen se je do konca koncerta in po koncertu s skupnimi močmi zbralo  157.499,00 EUR. Akcija zbiranja za družine v stiski se bo nadaljevala do konca leta.

Slovenska karitas se zahvaljuje vsem dobrotnikom, podjetjem in posameznikom, ki bodo mnogim družinam prinesli toplino v njihove domove.

Iskrena zahvala vsem nastopajočim pevcem in glasbenikom.

Na letošnjem dobrodelnem koncertu Klic dobrote je pevke in pevce spremljal Orkester slovenske vojske pod vodstvom Andreje Šolar. K dobroti in solidarnosti z  20. 000 družinami v stiski, ki jim Karitas pomaga v različnih programih pomoči so nas pozivali tudi: David Jagodic Trio Vivere, Katrinas, |Klemen Torkar, Eva Hren, Pia Brodnik, Majda Petan, Elena Dobravec, Oto Pestner, Gašper Rifelj, Iva Stanič, Andrej Jerman, Omar Naber, Modrijani,  Robi Novak, Branka Kraner in Nuša Derenda.

Prireditev v dvorani Golovec so omogočili: Mesta občina Celje, Celjski Sejem, ZPO Celje d.o.o., SAZAS, Sanjska obleka, Cvetličarna Gardenia Ars florae d.d., PGD Lokrovec – Dobrova,  Slovenski Skavti in Skavtinje, Dijakinje in dijaki Srednje zdravstvene šole Celje, Gorenje Gostinstvo.
Posebna zahvala je namenjena tudi številnim prostovoljcem Karitas, ki so z marljivim delom omogočili, da je prireditev nemoteno potekala. Pri pripravi dvorane in v sklopu prireditve so sodelovali prostovoljci župnijskih Karitas Lendava, Turnišče, Bogojina, Beltinci, Ljutomer, Razkrižje, Mala Nedelja, Murska Sobota, Cankova, Petrovče, Gotovlje, Vransko, Nova Cerkev, Ponikva, Mozirje, Luče in Polzela.

Zahvaljujemo se tudi vsem radijskim postajam, časopisnim hišam in spletnim portalom, širom po Sloveniji, ki so v mesecu novembru širila glas o dobrodelnem koncertu in vabili na dogodek. Imena medijev so objavljena na www.karitas.si/akcije/klic-dobrote  .

Dobrodelna akcija Klic dobrote bo potekala do konca koledarskega leta. Vsi, ki bi še želeli darovati, to lahko storijo po telefonski številki 01/300–59–60, na spletni strani Slovenske karitas www.karitas.si ali z neposrednim nakazilom na Slovensko karitas, SI56 0214 0001 5556 761, Sklic: 00 3514, Koda namena:CHAR, BIC banke: LJBASI2X, namen: Klic dobrote.

Iskrena hvala vsem za solidarnost!

Imre Jerebic
generalni tajnik Slovenske karitas