VABILO na spletni pogovorni večer o razmerah in humanitarni pomoči v Venezueli z osrednjo gostjo misijonarko s. Andrejo Godnič

Spoštovani!                                                                               

Slovenska karitas vas v četrtek, 9. decembra 2021, ob 18. uri vabi na spletni pogovorni večer z misijonarko s. Andrejo Godnič, o razmerah in humanitarni pomoči v Venezueli.

Prosimo vas za PRIJAVO na dogodek, kar lahko storite TUKAJ.

V Venezueli vlada velika politična in gospodarska kriza ter s tem povezana humanitarna kriza, ki je milijone Venezuelcev pahnila na rob preživetja. V deželi, ki leži na nafti, danes primanjkuje vode, hrane, nafte, elektrike … V Venezueli se tako močno zmanjšuje možnost uresničitve ciljev trajnostnega razvoja do leta 2030. Mnogi so bili zaradi razmer primorani zapustiti tudi svoj dom …

V uvodu nas bodo nagovorili dr. Helena Jaklitsch, ministrica, Urad RS za Slovencev v zamejstvu in po svetu; Zorica Bukinac, veleposlanica, Sektor za razvojno sodelovanje in humanitarno pomoč na Ministrstvu za zunanje zadeve RS in Peter Tomažič, generalni tajnik Slovenske karitas.

Izvedeli boste o prioritetah slovenskega predsedovanja svetu EU na področju mednarodne humanitarne pomoči ter kako se Republika Slovenija odziva na krize po svetu, tudi preko strateškega partnerstva, ki ga je Ministrstvo za zunanje zadeve letos podpisalo s Slovensko karitas. Predstavljena bo tudi pomoč Urada RS za Slovencev v zamejstvu in po svetu.  

Osrednja gostja večera bo misijonarka sestra Andreja Godnič, ki od leta 2019 deluje v Venezueli. Spregovorila bo o vzrokih krize, kakšno je trenutno stanje v Venezueli in v kakšnih razmerah živijo sedaj ljudje ter kako na vso situacijo vpliva tudi epidemija. Predstavila bo svoje izkušnje dela na misijonu v Venezueli in kakšno pomoč prejema iz Slovenije, tudi preko Slovenske karitas, za pomoč tam živeči Slovenski skupnosti ter Venezuelcem, ki jih je ta kriza najbolj prizadela. Ob tem pomaga tudi podjetje Krka d.d. iz Novega mesta.

Po njeni predstavitvi bo priložnost za vprašanja, pogovor s strani udeležencev dogodka, ki ga bo povezovala Jana Lampe, vodja mednarodne pomoči pri Slovenski karitas.

Prosimo vas za PRIJAVO na dogodek, kar lahko storite TUKAJ ali na [email protected], kjer dobite tudi več informacij.

Dogodek bo potekal na sledeči ZOOM povezavi: https://us02web.zoom.us/j/87629133315?pwd=MDZuRFpGNTZ6dFhoclFqMnR6NWgxZz09

Prisrčno povabljeni, veseli bomo srečanja z vami!

Peter Tomažič                                                                            

generalni tajnik Slovenske karitas

Pogovorni večer poteka v sklopu projekta »Za odprto, pravično in trajnostno Evropo v svetu – Projekt predsedovanja EU 2020–2022«. Sofinancirajo ga Evropska unija, Ministrstvo za javno upravo in Ministrstvo za zunanje zadeve, izvaja pa Platforma SLOGA v sodelovanju s Slovensko karitas. Stališča in mnenja v nobenem primeru ne odražajo stališča ali mnenj financerjev.