Vabilo na novinarsko konferenco – Pomoč Karitas ob poplavah

Ljubljana, 10. 8. 2023

Slovenska karitas vabi na novinarsko konferenco v galerijo Družine, na Krekovem trgu 1, v Ljubljani, v petek, 11. avgusta 2023 ob 12.00.

Sodelavci župnijskih in škofijskih Karitas v teh dneh intenzivno pomagajo gospodinjstvom prizadetih z območjih na Koroškem, v Savinjski dolini, okolici Kamnika, Poljanski in Selški dolini. Na novinarski konferenci bodo sodelujoči spregovorili o neposredni humanitarni pomoči Karitas, delom prostovoljcev Karitas, o prvi oceni števila prizadetih gospodinjstev prizadetih v poplavah, o pomoči mreže Caritas Evrope, o nadaljnih korakih pomoči na terenu ter o načinih sanacije po poplavah.

Sodelujoči na novinarski konferenci:
Peter Tomažič, generalni tajnik Slovenske karitas bo spregovoril o pomoči mreže Caritas Evropa in Carista International, ter o možnosti darovanja za prizadete v poplavah in zbiranja prostovoljcev.
Darko Bračun, generalni tajnik Nadškofijske karitas Maribor bo predstavi delo Karitas in razmere na prizadetih območjih v Prevaljah, Črni na Koroškem … in o razdeljevanju pomoči.
Jože Kern, generalni tajnik Škofijske karitas Ljubljana bo predstavi delo Karitas in razmere na prizadetih območjih v Poljanske in Selške doline ter Kamniku s širšo okolico.
Matej Pirnat, generalni tajnik Škofijske karitas Celje bo predstavi delo Karitas in razmere na prizadetih območjih v Savinski dolini, Laškem, Mozirjem … in o razdeljevanju pomoči.
mag. Miha Tomšič, univ. dipl. inž. grad., Center za bivalno okolje, gradbeno fiziko in energijo na Gradbenem inštitutu ZRMK bo spregovoril o načinih sanacije po poplavah – sušenje, sanacija stanovanj in postopna obnova.

Z nami bo tudi predsednik Slovenske škofovske konferene škof msgr. dr. Andrej Saje, ki bo nagovoril zbrane.

Veseli bomo vaše udeležbe!
plakat Karitas o pomoči prizadetim v poplavah

Z lepimi pozdravi,
Peter Tomažič
generalni tajnik Slovenske karitas

Dodatne informacije: Mojca Kepic, [email protected]