VABILO na novinarsko konferenco akcije 40 dni brez alkohola

40 dni brez alkohola v znamenje solidarnosti z vsemi, ki trpijo zaradi nasilja, nesreč in bolezni.

Vabimo vas na novinarsko konferenco, ki bo v sredo, 22. februarja 2023, ob 10.00, v galeriji Družine, na Krekovem trgu 1, v Ljubljani.

Z dogodkom bomo uradno začeli z akcijo 40 dni brez alkohola, ki bo potekala od 22. februarja do 8. aprila 2023. V tem času nas bo nagovarjalo geslo »Beseda zdravi«. 

S soorganizatorji akcije 40 dni brez alkohola bomo predstavili akcijo, problematiko alkohola v Sloveniji, nove statistične podatke in pozitivne osebne zgodbe. Spregovorila bosta tudi ambasadorja akcije Nika Rozman in Nik Škrlec, igralca in TV voditelja. Z nami bodo tudi predstavniki sodelujočih organizacij in zdravljeni alkoholiki, ki so pripravljeni povedati svoje življenjske zgodbe.

Slovenska karitas s soorganizatorji Javno agencijo RS za varnost prometa, Med.Over.Net in NIJZ že osemnajsto leto spodbuja k solidarnosti z vsemi, ki trpijo zaradi nasilja, nesreč in bolezni. V akciji sodelujejo tudi Zavod Varna pot, Katedra za družinsko medicino Medicinske fakultete v Ljubljani (projekt Sporočilo v steklenici), Društvo Žarek upanja, Zavod Vse bo v redu, Zveza klubov zdravljenih alkoholikov, Društvo abstinent, Društvo UP in letos tudi Društvo Nacoa.  

Kontaktne osebe:

Slovenska karitas, tel.: 01 300 59 69, [email protected]

Med.Over.Net, tel.: 040 464 340, [email protected]

Javna agencija RS za varnost prometa,tel.: 01 478 88 68, [email protected]

Nacionalni inštitut za javno zdravje, tel.: 01 5205 797, [email protected]

Več informacij: www.brezalkohola.si

Projekt in dogodek sofinancira ter omogoča FIHO.