Vabilo na inovacijsko delavnico o dolgotrajni brezposelnosti

Razgovor z brezposelno osebo

Vabimo vas na inovacijsko delavnico za prostovoljce in strokovnjake, ki se srečujejo z dolgotrajno brezposelnimiVključujmo tudi izključene II.

Na praktičnem spletnem izobraževanju bomo skupaj s strokovnjaki iz Slovenije in z gostom iz Avstrije s konkretnimi primeri predstavili prakso reševanja stisk oseb, ki se srečujejo z dolgotrajno brezposelnostjo in vas povabili v debato. Z naklonjenim raziskovanjem (metoda Appreciative Inquiry) bomo spoznali dobre prakse in s skupinskim delom iskali ideje za njihovo nadgradnjo.

Delavnico organiziramo slovenski partnerji projekta INVOLVED, ki ga sofinancira Evropski sklad za regionalni razvoj (program Interreg). Projekt povezuje tri slovenske in dve avstrijski Karitas. Preko prostovoljskega udejstvovanja in inovativnih oblik zaposlitve iščemo načine za vključevanje tistih, ki so potisnjeni na rob družbe. Posebno pozornost namenjamo dolgotrajno brezposelnim osebam s težavami v duševnem zdravju, zasvojenim, brezdomnim in ženskam, ki so žrtve nasilja.

Kdaj

Delavnico bo potekala v četrtek, 8. 10. 2020, ob 9.30; Trajala bo 150 minut z 10-minutnim odmor.

Kje?

Preko Zoom povezave in v prostorih* Škofijske Karitas Celje, Vrbje 82, Žalec (ob upoštevanju vseh zaščitnih covid-19 ukrepov in če bodo to razmere omogočale)

Organizatorji in gosti

  • Peter Tomažič, generalni tajnik Slovenske karitas,
  • projektni sodelavci: Saraja Špec in Helena Golob (Škofijska Karitas Celje), Darko Bračun in Tjaša De Corti, Urška Mumelj (Nadškofijska karitas Maribor) ter Danilo Jesenik Jelenc in Andreja Verovšek (Slovenska karitas),
  • mag. Bernhard Sundl, Caritas Steiermark, Avstrija,
  • Marjana Bravc, direktorica Centra za socialno delo Maribor,
  • moderator delavnice Matej Cepin (Socialna akademija).

Delavnica je polno zasedena in prijave niso več mogoče.

Za več informacij smo vam na voljo na T: 040 464 340 in E: [email protected].