Vabilo na dobrodelni Decathlon študentski tek na grad

V torek, 4. junija, z začetkom ob 19. uri, vas vabimo na tradicionalni dobrodelni študentski tek po ljubljanskih ulicah od Prešernovega trga do Ljubljanskega gradu. Tek smo zaradi slabega vremenea za en teden prestavili.

Pod geslom „Gradimo skupni dom, ljudje ljudem” bo organizator teka v sodelovanju s Slovensko karitas zbiral izdelke za osebno higieno in hrano za slovenske družine v stiski.

Prijavnina

Študentski tek na grad je od leta 2016 dobrodelen. Prijavnina so izdelki za osebno higieno in prehrambni izdelki široke porabe za družine v stiski, ki jim pomaga Karitas.

Vabimo vas, da ob prevzemu številke oddate vsaj en izdelek. Več izdelkov, kot boste lahko prinesli, več družinam bomo lahko pomagali. Lansko leto so udeleženci prispevali več kot 1.100 kg izdelkov. Združimo se in presezimo lanskoletno številko! Decathlon pa bo podaril otrokom slovenskih družin v stiski 50 vrednostnih bonov po 20 € (v skupni vrednosti 1.000 €).

Na tek se prijavite TUKAJ. Na tej strani najdete tudi podrobnejše informacije o teku (začetek teka, rok za prijavo, nagrade, objava rezultatov …)

Projekt MIND

Letošnji tek poteka v sklopu projekta MIND – Migracije.Povezanost.Razvoj. in bo posvečen tudi solidarnosti z vsemi ljudmi po svetu, ki so bili prisiljeni zapustiti svoj dom zaradi vojn, podnebnih sprememb, skrajne revščine in odšli na tvegano pot v želji po varnosti in boljšem življenju. S tekom pokažete podporo, da si vsak zemljan zasluži varen dom.

Posebno vabilo

Od 17h dalje ste vabljeni na stojnico Slovenske karitas na Prešernovem trgu, kjer vam bodo ob pravi eritrejski kavi ter ob glasbi bobnov in harmonike predstavili nekaj svojih projektov (Biseri, MIND-Buddy project, Vidni in varni na cesti, Na zdravo zabavo v naravo…)
Vabljeni pa ste tudi na stojnico na Ljubljanskem gradu, kjer vas čaka presenečenje.

  1. Decathlon študentski tek na grad podpirajo: Slovenska karitas, ŠOU v Ljubljani, Mestna občina Ljubljana, Športna unija Slovenije, Fundacija za šport, ARC-Kranj d.o.o., Timing Ljubljana, Športni dnevnik EkipaSN, ter glavni pokrovitelj Decathlon Ljubljana d.o.o.
    Slovenska karitas pri teku sodeluje v sklopu projekta MIND (Migracije.Povezanost.Razvoj.), ki ga sofinancirata Evropska unija in Ministrstvo za zunanje zadeve RS.

Več informacij: Saša Eržen, 01 300 59 69, 031 832 920, [email protected]

 

Študentski tek na grad poteka v sklopu triletnega mednarodnega projekta ozaveščanja MIND – Migracije. Povezanost. Razvoj. Projekt je sofinanciran s strani programa Evropske unije za Globalno učenje in ozaveščanje javnosti DEAR) ter Ministrstva za zunanje zadeve RS. Mnenja izražena v okviru dogodka predstavljajo mnenja udeležencev in ne predstavljalo uradnega stališča EU in Vlade RS.