SOSedje pomagajmo – Slovenska karitas skupaj z Mercatorjem v humanitarni akciji za pomoč poplavljenim

Nedavne katastrofalne poplave so zaznamovale naše domove, naše okolje in nas same. Srhljivi prizori in glasovi pretresenih ljudi resda počasi izgubljajo status udarnih medijskih vsebin,  toda posledice, s katerimi se soočajo številni prizadeti, in kruta realnost neizbežno ostajajo med nami.

Če kdaj, potem smo v času po poplavah lahko videli in žal mnogi tudi na lastni koži občutili, kako pomembno je imeti dobre sosede. Tudi v Mercatorju so doma najboljši sosedje! Mnogokrat so to že dokazali in lahko smo hvaležni za to. Tudi v tej veliki naravni katastrofi niso ostali križem rok. Skupaj s partnerskimi dobavitelji bodo vse do 4. oktobra zbirali sredstva za tiste, ki potrebujejo pomoč.

Tako boste od 24. avgusta do 4. oktobra lahko v  vseh Mercatorjevih trgovinah, vključno s spletno trgovino in franšizami, opazili v ta namen označene izdelke. V humanitarni sklad bodo namenili 10 odstotkov od prodaje vseh izbranih izdelkov, sredstva pa na koncu predali Slovenski karitas in Rdečemu križu.

Spodbudna novica je, da je že v prvem valu k sodelovanju pristopilo več kot 60 partnerskih dobaviteljev, vključenih pa je več kot 350 vrst izdelkov. Partnerji so izvrstno opravili svoje delo, sedaj pa smo na vrsti mi, Mercatorjevi kupci.

Vabimo vas k premišljenem nakupu. Označeni izdelku nekomu lahko pomenijo vse!

Iskrena hvala!