Slovenska karitas zbira sredstva za pomoč prizadetim ob poplavah v Bosni in Hercegovini

Slovenska karitas ponovno trka na srca Slovencev za pomoč ljudem ob poplavah v Bosni in Hercegovini, ki jo pogosto prizadenejo katastrofe, poleg že tako šibkega gospodarstva, revščine, katero je še poglobila epidemija.  

Prebivalce Bosne in Hercegovine, predvsem na območju Sarajeva in okoliških krajev, so v začetku novembra letos ponovno prizadele hude poplave. Več kot 300 hiš je bilo poplavljenih, 100 družin evakuiranih. Med njimi so tudi kmečka gospodinjstva. Prizadete družine bodo poleg prve pomoči, potrebovale pomoč pri obnovi hiš, gospodarskih poslopij, nakupu semen, krme, živine in strojev, ki so jih uničile poplave.  

Slovenska karitas vabi k solidarnosti. Odprla je račun za pomoč prizadetim ob poplavah v BiH na podlagi prošnje za pomoč, ki ji jo je posredovala Caritas Bosne in Hercegovine. Vsa zbrana sredstva bomo posredovana tej lokalni Karitas pomagala prizadetim družinam, ki so socialno najbolj ogrožene.

Sredstva zbiramo preko SMS sporočila KARITAS in KARITAS5 na 1919 z vrednostjo daru v višini 1 oz. 5 EUR ali z nakazilom na:

Slovenska karitas, Kristanova ulica 1, 1000 Ljubljana

TRR: SI56 02140-0015556761

Namen: POPLAVE BIH

Sklic: SI 00 870.

HVALA iz srca za vsak dar!

Peter Tomažič

generalni tajnik Slovensko karitas

Več informacij: [email protected], 031 344 481