S sestro Bogdano Kavčič pomagajmo ljudem v Centralni Afriki

Razmere v Centralnoafriški republiki so sedaj zelo slabe. Državo so marca letos zajeli tudi hudi nemiri z nasiljem upornikov.  Šole in ceste so bile zaprte, usahnile so zaloge goriva in zdravil, ljudje so vse bolj lačni in revni …

»Napadi bodo sigurno še trajali, ni sigurnosti, ampak s tem je treba živeti«, je dejala s. Bogdana, ki prosi slovenske dobrotnike za pomoč, da bodo lahko zagotovili zdravila in medicinski material za dispanzer, kjer pomagajo predvsem ženskam in otrokom. Samo pri zadnjih pregledih so odkrili več 100 podhranjenih otrok in jim tudi pomagali. Za zdravila in medicinski material, ki ga mesečno porabijo za oskrbo ljudi v dispanzerju potrebujejo približno 2.000 EUR. S. Bogdana pravi, da je revščina v tej državi sedaj večja, kot je bila pred 40 leti, ko je prišla v Ruando in Burundi.

Na vse vas se obračamo s prošnjo, da vsaj simbolno ali konkretneje pomagate sestri Bogdani in ljudem v Centralnoafriški Republiki. Svoj dar nakaže lahko nakažete preko SMS sporočila na 1919, s ključno besedo Afrika in prispevate 1 EUR ali Afrika5 in prispevate 5 EUR.

Na Slovenski karitas sodelujemo z misijonarko sestro Bogdano Kavčič že sedmo leto. Sestra Bogdana je delovala 40 let v Ruandi in Burundiju, kjer smo na Karitas v zadnjih letih v sodelovanju z njo podprli različne projekte, kot gradnjo nove porodnišnice in obnovo zdravstvenega centra v kraju Ruzo v Burundiju ter začeli z akcijo Z delom do dostojnega življenja, s pomočjo katere pomagamo staršem iz 63 revnim družinam v Kigaliju, da lahko z lastnim delom preživijo svoje družine idr.

Od lanskega junija naprej s. Bogdana deluje v Centralnoafriški Republiki, kjer je skupaj s štirimi sestrami ustanovila nov misijon na podeželju na območju župnije Safa, kjer živi približno 25.000 prebivalcev. Sestre tam delujejo predvsem na področju zdravstva – v dispanzerju, kjer oskrbujejo lokalno prebivalstvo.

Srčna hvala vsem za solidarnost že v naprej!

Jana Lampe, sodelavka Slovenske karitas