Na dobrodelnem koncertu Klic dobrote 2023 za pomoč družinam v stiski se je v času zadnjega javljanja s koncerta zbralo 178.000 EUR

Zbiranje še poteka in se bo nadaljevalo do konca leta. Še naprej lahko darujete s klicem na telefonsko številko 01 300 59 60 ali preko spletnega obrazca na www.karitas.si. Ponovitev koncerta bo v ponedeljek, 4. 12. 2023, ob 15.55 na 2. programu TV Slovenije. Prostovoljne prispevke bo mogoče oddati tudi med ponovitvijo.

Mreža Karitas organizacij v Sloveniji z materialno in finančno pomočjo, svetovanjem ter pogovorom vsako leto pomaga več kot 22.000 družinam v stiski. Ljudem v stiski prinašamo upanje z materialno pomočjo in z bližino. Včasih že majhno dejanje zadošča, da v drugem oživi upanje. V zadnjih mesecih smo priča naravnim nesrečam, vse višjim stroškom hrane in osnovnih potrebščin. Ljudje, ki so revni ali na robu revščine, zelo čutijo podražitve. Za mnoge to predstavlja veliko stisko, saj skoraj vse prihodke namenijo ravno za hrano in najnujnejše potrebščine. Z zbranimi sredstvi v okviru dobrodelnega koncerta Klic dobrote in s spremljajočimi akcijami v mesecu decembru želimo številne stiske vsaj malo omiliti.

Z zbranimi sredstvi lahko družinam v stiski, družinam in posameznikom, ki so bili prizadeti v poplavah, starejšim in dolgotrajno brezposelnim pridemo naproti s hrano, sredstvi za plačilo položnic, kurjave in higienskih pripomočkov. Pomagamo jim, da zopet dostojno zaživijo.

Ob izjemnem koncertu, ki se je odvil v dvorani Golovec v Celju in s prenosom v živo na radiu Slovenija, Radiu Ognjišče in Televiziji Slovenija, gre posebna zahvala vsem nastopajočim pevcem in glasbenikom, ki jih je na koncertu spremljala skupina Diamanti. K dobroti in solidarnosti so vabili Ansambel Unikat, Ansambel Vikend, Monika in Gregor Avsenik, Nuša Derenda, Vivere, Gregor Ravnik, Martin Juhart, Anuša Mrlak, Lenart Cizej, Helena Blagne, Manca Hribar, Andres Jerman, Jakob Čuk, Barbara Zalaznik, Tina Debevec, Marina Klinc Oset in Dekliški zbor sv. Stanislava Škofijske klasične gimnazije pod vodstvom Helene Fojkar Zupančič. Nastopajoči so svoj nastop poklonili družinam v stiski in se pridružili številnim prostovoljcem.

Iz studia v Ljubljani so nas pozdravljali voditelji Rok Škrlep ter Ahmed Kullab in Žiga Lavrič iz Cirusa Fuskabo v družbi mladih prostovoljcev Karitas in skavtov, ki so sprejemali telefonske klice. Dogodek sta povezovala Bernarda Žarn in Jure Sešek. Fantom iz terapevtske skupnosti Vrtnica se je pridružila voditeljica Ališa Kasjak Gutman.

Na koncertu je spregovorila Monika Avsenik: »V slogi je moč. Skupaj smo močnejši, lahko pomagamo drug drugemu in nekomu polepšamo dan.«

Slovenska Karitas se zahvaljuje vsem nastopajočim, prostovoljcem, radijskim in TV postajam, časopisnim hišam in spletnim portalom, ki so v mesecu novembru širili glas o dobrodelnem koncertu in vabili k ogledu. Imena medijev so objavljena na www.karitas.si/akcije/klic-dobrote.

K sočutju je povabil tudi Matjaž Robavs, član Vivere, ki je gledalce pozval, da vsi zasijemo kot sonce. Povedal je zgodbo babice in vnučka, ki sta obiskala cerkev in opazovala poslikave na oknih, ki jih je obsijala svetloba. Babica je pojasnila, da so na oknih upodobljeni svetniki. Vnuček je zaključil, da so svetniki tisti, skozi katere sije sonce.Vse možnosti za donacije v okviru dobrodelnega koncerta Klic dobrote:
• na posebni telefonski številki 01 472 00 11 na dan dobrodelnega koncerta v sredo, 23. 11. 2022, med 20. in 22. uro
• ves čas preko spletnega obrazca na www.karitas.si
• v času ponovitve dobrodelnega koncerta v ponedeljek, 4. 12. 2023, ob 15.55 in 17.50
• na telefonski številki 01 300 56 60 vse do konca decembra zbiramo sredstva za pomoč slovenskim družinam v stiski.
• z nakazilom na TRR:

Slovenska karitas, Kristanova ulica 1, 1000 Ljubljana

TRR : SI56 02140-0015556761

Namen: Klic dobrote – pomoč družinam

Sklic: SI00 3514

Koda namena: CHAR Iskrena hvala za vaš prispevek.
Peter Tomažič, generalni tajnik Slovenske karitas