Dobrodelni koncert KLIC DOBROTE za družine v stiski

AVDIO POVABILO, Peter Tomažič generalni tajnik Slovenske karitas

Slovenska karitas in RTV Slovenija v sredo, 29. 11. 2023 ob 20.00, pripravljata 33. dobrodelni koncert Klic dobrote za slovenske družine v stiski v Dvorani Golovec v Celju, z neposrednim prenosom na TV SLO 1, Radiu Slovenija in Radiu Ognjišče.

Z današnjim dnem vstopamo v Teden Karitas, ki nas bo letos nagovarjalo z geslom »Upanje za vse«, ki je tudi letošnja vodilna misel dobrodelnega koncerta Klic dobrote.

Večina posameznikov, ki se obrne na Karitas, se znajde v izjemno težkih okoliščinah, pogosto zaradi pomanjkanja materialnih sredstev, velikokrat pa tudi v duhovni, čustveni stiski. Paket pomoči, ki ga ponuja Karitas, ne predstavlja zgolj materialne podpore, ampak je hkrati vstopnica v odnos, v katerem se lahko celijo rane življenja. Slovenska karitas nas tokrat ponovno vabi, da pokažemo sočutje in solidarnost do družin v stiski ter prispevamo svoj prispevek. Posebno pozornost želi nameniti otrokom in mladim iz revnih družin, ki jih prizadenejo različni dejavniki, kot so negotova zaposlitev, prenizki dohodki, nesreče, zadolženost ali bolezen staršev, kar vse bolj povečuje njihove težave. Pomanjkanje osnovnih življenjskih potrebščin lahko dolgoročno vpliva na otrokovo življenje. Družine potrebujejo temeljno pomoč pri zagotavljanju hrane, plačilu računov, ogrevanju prostorov in osnovnih higienskih potrebščin. Naraščajoče cene osnovnih življenjskih potrebščin le še dodatno povečujejo njihovo stisko. V letošnjem letu bomo pomoč namenili tudi družinam prizadetim v poplavah, predvsem najtežjim stiskam glede na škodo in socialno stanje.

V sredo, 29. novembra, bosta RTV Slovenija in Slovenska karitas skupaj z vami prinašali upanje družinam v stiski. Pripravljamo dobrodelni koncert Klic dobrote, na katerem želimo na odru v Celju skupaj s številnimi glasbeniki, prostovoljci Karitas in z vašo dragoceno pomočjo zbrati sredstva za družine v stiski. Finančna sredstva, zbrana na dobrodelnem koncertu in spremljajočih akcijah Karitas v mesecu decembru, so glavni vir za materialno pomoč na župnijskih Karitas, kjer vsako leto pomagamo več kot 22.000 družinam v stiski. Vrata Karitas so ljudem odprta na 445 župnijskih Karitas, kjer se preko celega leta več kot 9.700 prostovoljcev trudi pomagati, podpirati in opogumiti ljudi v stiski.

Na posebni telefonski številki 01 472 00 11 bomo na dan dobrodelne akcije med 20. in 22. uro zbirali prispevke za družine. Svoj prispevek pa lahko sporočite tudi preko obrazca na spletni strani www.karitas.si. S pesmijo nas bodo nagovarjali skupina DIAMANTI, Ansambel Unikat, Ansambel Vikend, Monika in Gregor Avsenik, Nuša Derenda, Vivere, Gregor Ravnik, Anuša Mrlak, Lenart Cizej, Helena Blagne, Manca Hribar, Andres Jerman, Jakob Čuk, Barbara Zalaznik, Tina Debevec, Marina Klinc Oset in Dekliški zbor sv. Stanislava Škofijske klasične gimnazije.

Z besedo vas bosta nagovarjala Bernarda Žarn in Jure Sešek. Med dobrodelnim koncertom pa bomo večkrat pogledali v Studio 1 v Ljubljano, ker bo voditelj Rok Škrlep v družbi predstavnikov Cirkusa Fuskabo med mladimi prostovoljci Karitas in Slovenskimi skavti.

Tokratno javljanje bo iz Primorske, kjer se bo fantom iz terapevtske skupnosti Vrtnica v sredo zvečer pridružila voditeljica Ališa Kasjak Gutman. Z njimi bo spregovorila o življenju v skupnosti in njihovi poti brez odvisnosti.

»Upanje za vse« je geslo Tedna Karitasin Klic dobrote je osrednji dogodek tedna, s katerim prinašamo upanje v domove slovenskih družin v stiski. Koncert bo potekal v sredo, 29. novembra 2023, v dvorani Golovec v Celju. V neposrednem prenosu ob 20. uri ga lahko spremljate na 1. programu TV Slovenija, 1. programu Radia Slovenija in Radia Ognjišče ali prek spleta na www.rtvslo.si.

Ponovitev dobrodelnega koncerta bo v ponedeljek, 4. 12. 2023, ob 15.55 na 2. programu TV Slovenija. Prostovoljne denarne prispevke bodo gledalci lahko oddali tudi med ponovitvijo.

Vse možnosti za donacije v okviru dobrodelnega koncerta Klic dobrote:

  • Na posebni telefonski številki 01 472 00 11 na dan dobrodelnega koncerta v sredo, 23. 11. 2022, med 20. in 22. uro.
  • Ves čas preko spletnega obrazca na www.karitas.si.
  • V času ponovitve dobrodelnega koncerta v ponedeljek, 4. 12. 2023, ob 15.55 in 17.50.
  • Na telefonski številki 01 300 56 60 vse do konca decembra zbiramo sredstva za pomoč slovenskim družinam v stiski.
  • Z nakazilom na TRR:

Slovenska karitas, Kristanova ulica 1, 1000 Ljubljana
TRR : SI56 02140-0015556761
Namen: Klic dobrote – pomoč družinam
Sklic: SI00 3514
Koda namena: CHAR

Veselimo se, da večer dobrote, prijetne glasbe in upanja za družine v stiski preživimo skupaj.

Z lepimi pozdravi,

Peter Tomažič

generalni tajnik Slovenske karitas