Karitas in HOFER zbirata izdelke za pomoč slovenskim otrokom in družinam v stiski

AVDIO izjava Peter Tomažič, generalni tajnik Slovenske karitas

Ljubljana, 12. marec 2024: Tudi letos bo Slovenska karitas od petka, 15. marca, do sobote, 23. marca, v vseh 92 trgovinah HOFER po Sloveniji zbirala izdelke za otroke in družine, ki v Sloveniji živijo v pomanjkanju, ter jim tako polepšali velikonočne praznike. HOFERjevi kupci so v dosedanjih 17 zbiralnih akcijah zbrali že več kot 284 ton izdelkov.

Kupci bodo izdelke lahko dodali k svojemu rednemu nakupu in jih na koncu odložili v nakupovalni voziček pri pakirnem pultu.Izdelki, ki jih družine najbolj potrebujejo, so:

  • živila za otroke: žitne kašice, kosmiče in namaze,
  • osnovna živila: trajno mleko, olje, sladkor in moko,
  • izdelke za higieno: pralni prašek, šampon, plenice ali druge izdelke po lastni izbiri.

Pomembno je le, da izdelki za hrambo ne potrebujejo hlajenja.

V devetih letih skupnega sodelovanja med Slovensko karitas in podjetjem HOFER so kupci zbrali že več kot 284 ton izdelkov, to številko pa želijo s tokratno akcijo še nadgraditi, da bodo znova lahko pomagali številnim pomoči potrebnim.

Partnerja akcije prijazno vabita vse, da v teh dneh obiščejo trgovine HOFER in pomagajo tistim, ki jim tudi osnovna živila in potrebščine predstavljajo nedosegljivo dobrino.

Vsaka od 92 trgovin HOFER bo prispevala še izdelke v vrednosti 50 evrov

»V sodelovanju s Slovensko karitas v marcu že tradicionalno zbiramo izdelke za otroke in družine v stiski. Akcijo bomo pri HOFERju seveda podprli tudi z donacijo izdelkov, s katerimi bomo napolnili 92 nakupovalnih vozičkov v skupni vrednosti 4.600 evrov. Vsaka naša trgovina bo namreč prispevala svoj voziček osnovnih živil in higienskih izdelkov. Želimo si, da bomo tudi tokrat lahko pomagali številnim pomoči potrebnim,« so ob pričetku akcije povedali pri HOFERju.

Pri Slovenski karitas so dodali: »Verjamemo v srčnost ljudi, saj se je le-ta izkazala v številnih dobrodelnih akcijah po Sloveniji, še posebej v lanskem letu. Čas stisk razkriva še večjo potrebo po medsebojni pomoči, zato se s hvaležnostjo znova obračamo na vse tiste, ki bi želeli prispevati hrano ali pripomočke ter tako polepšati prihajajoče velikonočne praznike družinam in posameznikom med nami, ki se soočajo s težavami. V decembrski skupni akciji smo, s pomočjo naših cenjenih kupcev iz HOFERja, zbrali izjemnih 16 ton izdelkov. Z optimizmom držimo pesti, da bomo tokrat še boljši in pred prazniki prinesli radost v življenja tistih, ki se znajdejo v stiski. Iskrena hvala vsem, ki ste že del te čudovite zgodbe sočutja.«

Akcija bo v navedenih terminih potekala v vseh 92 trgovinah HOFER.

Kontaktna oseba s strani Karitas: Mojca Kepic, 01 300 59 69, [email protected]