Dogaja se: Preventivne delavnice za mlade

V okviru projekta Na zdravo zabavo v naravo  so se v mesecu oktobru začele preventivne delavnice za dijake in študente v župnijskih mladinskih skupinah po celi Sloveniji.

Cilj projekta je, da mlade ozavestimo o škodljivosti uživanja alkohola v družabnem življenju in nesprejemljivosti ter posledicah uživanja alkohola v prometu.

Na delavnicah se želimo z mladimi sproščeno pogovoriti o njihovih pogledih in mišljenju o uživanju alkohola. Pogovarjamo pa se tudi o uživanju alkohola pri voznikih, kakšne posledice ima alkohol na telo in na kašen način zmanjšuje voznikove sposobnosti.
Mladi imajo priložnost preizkusiti posebna očala t.i. alko očala, ki simulirajo določeno stopnjo opitosti in z njimi prehodijo krajši poligon ter opravijo nekaj lažjih nalog. Z njimi dobijo predstavo o tem, kako okrnjene so naše motorične sposobnosti in kako zelo nevarna je lahko vožnja v stanju opitosti.

Na delavnice je prijavljenih 15 mladinskih skupin, še vedno pa je možnost, da se na delavnico prijavi tudi vaša skupina. To lahko pri Bernardi Nagode: [email protected]

Ob prijavi navedite: lokacijo izvedbe, ime in priimek kontaktne osebe, e-naslov kontaktne osebe, telefonsko številko kontaktne osebe, število udeležencev (okvirno) in željen termin izvedbe.

Delavnica je brezplačna in v celoti izvedena s strani Slovenske karitas.


Projekt poteka v sklopu programa Slovenske karitas:

Projekt sofinancira Javna agencija RS za varnost prometa.

Mnenja izražena v besedilu predstavljalo mnenja izvajalcev projekta in ne predstavljajo uradnega stališča Agencije RS za varnost prometa.