Klic dobrote za upanje

Družina iz okolice Kopra

Družina v stiski potrebuje streho nad glavo. Že dolgo živijo v razpadajoči hiši in nujno potrebujejo varno streho. Pred časom jim je umrl oče. Mati je zaradi hude bolezni v bolnišnici, hčerka je dijakinja in sin, sicer invalid je zaposlen preko javnih del. Sami nikakor ne bodo uspeli zbrati denarja in organizirati dela. Verjamemo, da bomo tudi tokrat stopili skupaj in z zbranimi sredstvi plačali račune za obnovo hiše.

V Stisko je posredovala Jožica Ličen s Škofijske karitas Koper (05/330 02 33)

Družina iz okolice Ljubljane
V stiski se je znašla mati z dvema majhnima otrokoma. Najmlajši hodi v vrtec, starejši pa obiskuje 1. razred osnovne šole. Pred dvema mesecema jim je v nesreči umrl oče. Mati je brezposelna in trenutno čaka na operacijo, zaradi težav s srcem. Mlajši sin je otrok s posebnimi potrebami in ima veliko zdravstvenih težav, ker je pogosto pri zdravnikih. Potrebuje dodatno nego in skrb. Hodi tudi na dodatne specialistične obravnave in terapij. Glede na otrokove težave mu je specialist predpisal gibanje in zato potrebuje posebno prilagojeno kolo. Družina potrebuje tudi sredstva za poplačilo rednih položnic in kurilno olje. Hvaležni bodo vaše pomoči.

Stisko je posredovala Alenka Petek iz Škofijske karitas Ljubljana ( 01 / 43 92 130)

Družina iz okolice Maribora

Mati dveh odraščajočih otrok v stiski prosi za pomoč pri plačilu sinovega zdravljenja in rednih mesečnih stroškov. Pred letom dni je starejši sin hudo zbolel za zelo redkim sindromom, ki prizadene notranje organe, vsakič ko mu pade imunski sistem. Pojavijo se notranje krvavitve v črevesju in ledvicah ter hude bolečine. Potrebna je stroga dieta, ki je zelo draga. Poleg tega so se mu pred nekaj meseci pojavili atipični migrenski glavoboli, ki prizadenejo sluh, govor, koncentracijo, včasih tudi hojo in orientacijo. Mati je zaposlena kot negovalka in dela v treh izmenah. Z minimalno plačo se le težko »prebijajo« skozi mesec. Stroški sinovega zdravljenja so zelo visoki. Sami ne bodo zmogli pokriti vseh stroškov sinovega zdravljenja.

Stisko je posredovala Urška Mumelj Nadškofijske karitas Maribor (0590 80 350)

Družina iz okolice Celja

Mamica s petimi otroki se je zaradi nasilja, alkohola in groženj moža preselila k svoji mami. Življenje je bilo nevzdržno in iz dneva v dan hujše in slabše. Strah, žalost in negotovost so mamo pripeljali na rob obupa. Duševna in psihična stiska sta bili tako globoki, da je bila hospitalizirana, a je zmogla poskrbeti za otroke. Sedaj živijo v miru in povezano, a zelo skromno. Zaradi skromnih prihodkov lahko poskrbijo le za najnujnejše življenjske izdatke. Vsi otroci, ki so že osnovnošolci, bi bili neizmerno hvaležni, če bi jim Miklavž ali Božiček letos prinesla eno samo darilo. Srčno si želijo računalnik, ki bi jim še posebej pomagal pri delu za šolo.

Stisko je posredovala Mihaela Šolinc s Škofijske karitas Celje ( 0590 80 370)

Družina iz okolice Murske Sobote
Mati samohranilka s šoloobvezno hčerko se je po dveh prebolelih rakih zaradi stiske znašla v materinskem domu skupaj s hčerko. Skupaj s strokovno delavko sta našli stanovanje in uredili, da prejema invalidsko pokojnino, saj zaradi bolezni ni zmožna za delo. Hčerka je v osnovni šoli in je zelo pridna. Zaradi nizkih mesečnih prihodkov potrebujeta pomoč pri plačilu sprotni stroškov (najemnina, elektrika…) in stroškov, ki so povezani s šolo.

Stisko je posredoval Jožef Kociper s Škofijske karitas Murska Sobota (02/538 11 50)

Družina iz okolice Novega mesta
Leta 2012 je takrat 25 letna mamica zbolela za rakom. Polna optimizma je spremljala malega sina in se mu v marsikateri igri ni mogla pridružiti. Upala je, da uspejo dograditi svoj dom in ob tem prejemala moč za okrevanje. Žal pa se ji je bolezen po nekaj letih ponovila. Za silo je zopet ozdravela,  bolezen pa je njeno družino povsem izčrpala. Gospa želi zaposlitev, vendar ne dobi pozitivnega mnenja za delovno zmožnost. Za invalidsko upokojitev ne izpolnjuje pogoja delovne dobe. Shajati poskušajo z moževo plačo, vendar ne zmorejo plačevati rednih položnic, vendar so vse bolj zadolženi. Trenutno je zbolel še mož. Družina bi nujno potrebovala vašo pomoč.

Stisko je posredovala Andreja Kastelic iz Škofijske karitas Novo mesto ( 07/ 38 44 428)