18. Pustna Sobotna iskrica za izgradnjo novih učilnic in ambulante v Burundiju – pustni ples odpovedan, potekalo bo telefonsko zbiranje darov

Slovenska karitas, Misijonsko središče Slovenije in Radio Ognjišče tudi letos vabimo k sodelovanju na pustno soboto, 22. februarja, za dober namen.

Darovalci bodo pomagali misijonarki s. Vesni Hiti, ki v  Bujumburi, glavnem mestu Burundija, bdi nad delom centra za otroke s posebnimi potrebami. Na vprašanje kakšnemu projektu bo namenjena pomoč odgovarja: »Radi bi zgradili nove učilnice, obnovili star del centra, okna, izolacijo … Vem kako je za otroke s posebnimi potrebami poskrbljeno v razvitem svetu in se zavedam, da ne bomo nikoli dosegli vaših vzorov. Veseli pa bomo, če bomo uspeli zagotoviti vsaj osnovne pogoje za delo z avtističnimi otroki, mladimi bolniki z epilepsijo, otroci z gibalno oviranostjo…, za njihovo bivanje in vsaj minimalni napredek.«

V uredništvu Radia Ognjišče so se ob smrti ustanovitelja in direktorja msgr. Franca Boleta odločili, da odpovedo sobotni pustni ples, ki naj bi se odvil v Šentvidu. Ker pa dobro poznajo direktorjevo delo in življenje, vedo, da bi se tudi sam z vsem srcem trudil za uspeh dobrodelne akcije za izgradnjo učilnic in ambulante v Burundiju.

Zato sporočajo, da bodo, kljub odpovedi plesa, na pustno soboto, med deveto in petnajsto uro, zbirali sredstva, ki bodo namenjena misijonu v Bujumburi in otrokom s posebnimi potrebami, za katere skrbi misijonarka s. Vesna Hiti.

V odzivu na sporocilo o smrti msgr. Boleta in odpovedi pustnega plesa z Modrijani, je s. Vesna zapisala: “Ob bolečini, ki jo prinaša zemeljsko slovo od očeta Ognjišča, iskreno sožalje.
Hvala vam za ves trud v pripravi na pustno sobotno praznovanje. Po človeško gledano se zdi, da je izguba. V božjih očeh pa je velika vrednota, saj le seme, ki umre, obrodi bogat sad.
Globoko sem prepričana, da bo gospod Bole od tam gori poskrbel za najlepše otroke, saj je imel srčno rad vse invalide in tiste “malo drugačne” otroke.” Več o darovanju na www.ognjisce.si.

Ob pripravah na letošnjo Pustno sobotno iskrico se budijo tudi spomini na minule akcije, ki so, z dobroto poslušalcev in maškar na pustnem plesu, zgradile šole v Kambodži, na Madagaskarju, poskrbele za zapuščene otroke v Ukrajini, riž za lačne otroke na Madagaskarju in v Etiopiji in na vrsto drugih uspešno izpeljanih projektov. Z darovi lanske Pustne Sobotne iskrice so prav v teh dneh izkopali temelje za bolnišnico za otroke in matere na misijonu Atede v Ugandi. Domačini so neizmerno hvaležni za vso pomoč iz Slovenije.

Misijonarka s. Vesna Hiti prosi: »Ko se bliža letošnja Pustna Sobotna iskrica, vas srčno vabim k pomoči za naše otroke v centru Akamuri. To so prave lučke, »posebni« otroci, ki potrebujejo tudi »posebno« pomoč. Brez vaše pomoči pa je ne bi nikoli dobili. Že vnaprej se iskreno zahvaljujem za dobroto vaših velikih src.«

Več o letošnjem namenu v tem videu in na  radio.ognjisce.si.

Dodatne informacije lahko dobite na Slovenski karitas ([email protected]) ali Radio Ognjišče ([email protected]).

Hvala za vsak dar!

Cveto Uršič, generalni tajnik Slovenske karitas