Zahvala sodelujočim na dobrodelnem koncertu Klic dobrote 2011

Letošnji 21. dobrodelni koncert Klic dobrote, ki je potekal v soboto 26. novembra 2011, je zopet privabil ljudi odprtega srca v dvorano Golovec v Celju. Dobrodelni koncert sta organizirala Slovenska karitas ter Radio in Televizija Slovenija ob sodelovanju z Radiem Ognjišče. Dobrodelno prireditev je poleg drugih vidnih gostov z javnega življenja s svojim obiskom počastil predsednik države Republike Slovenije dr. Danilo Turk.

Scenarist Tadej Sadar je v duhu letošnjega gesla Tedna Karitas »Srce, ki vidi« z veznim besedilom in izborom pesmi popeljal poslušalce, gledalce in obiskovalce v prijetni večer namenjen lepi glasbi in solidarnosti. Prireditev sta s srcem povezovala Tjaša Hrobat in Jure Sešek. Iz Studia v Ljubljani pa se je v družbi skavtov, ki so sprejemali telefonske klice, oglašal Marjan Bunič.

Tudi letos je bil glavni namen dobrodelnega koncerta zbirati sredstva za slovenske družine v stiski.Tako se je do zadnjega javljanja med koncertom zbralo 135.000 EUR, do konca sobotnega večera pa skupaj 168.000 EUR. Akcija zbiranja za družine v stiski se bo nadaljevala do konca leta.

Slovenska Karitas se zahvaljuje vsem dobrotnikom, podjetjem in posameznikom, ki so in še bodo sodelovali v dobrodelni akciji za družine v stiski. Iskrena zahvala vsem nastopajočim pevcem in glasbenikom. Skupaj se jih je na odru zvrstilo 76. Letos, že drugo leto, so med slovenskimi izvajalci, nastopili tudi gostje iz tujine. Skupina  The Beatles Revival iz Prage je dvorano Golovec z glasbo, glasbili in oblačili prepričljivo popeljala v čase Beatlesov. Za smeh in veselje je poskrbel tudi filmski vložek dramskega igralca Gregorja Čušina in Davida Sipoša. Dve točki sta bili letos še posebej namenjeni tudi spominu na Lojzeta Slaka in njegovim ponarodelim skladbam. Posebnost letošnjega koncerta pa je bila izvedba svetovne uspešnico Halleluiah, vsestranskega umetnika Leonarda Cohena, ki je prav za Klic dobrote poklonil svoj avtoportret z naslovom „It was the hat“. Za grafiko, ki je bila izdana v omejenem številu, je v času od 16.11.2011 do zaključka koncerta Klic dobrote potekala licitacija. Zadnja ponudba je znašala 500 EUR.

Na prireditvi so svoj nastop s plesom in petjem v živo za družine v stiski v celoti darovali naslednji glasbeniki in izvajalci: Ylenia, Helena Blagne, Dijaki Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana s koreografijo Tanje Pavlič, Tina Tiana, Gašper Kolenc, Miha Debevec, Vokalna skupina Vocabella, Vokalna skupina Cantilena, Manca Smolić, Folklorna skupina OŠ Sostro, Ansambel Vihar in Ansambel Petka. Nastopajoče so v živo spremljali Martin Lunder, Miha Gorše, Dorian Granda in Matej Tekavčič.

Samo prireditev v dvorani Golovec so omogočili: Mestna občina Celje, Celjski sejem, Gardenia Ars florae d.d., Gostilna Šturman in Štefka Balanč s.p. Besnica. Posebna zahvala tudi številnim prostovoljcem, ki so s svojim marljivim delom omogočili, da je prireditev nemoteno potekala. Pri pripravi same dvorane in v sklopu prireditve so sodelovale župnijske karitas iz Vranskega, Polzele, Petrovč, Ponikve pri Žalcu, Gotovelj, in Nove Cerkve, Prostovoljno gasilsko društvo Lokrovec, skavti, dijakinje in dijaki Srednje zdravstvene šole Celje in Ludvik Stopar s prvo pomočjo. Podjetje TS media je omogočilo brezplačno uporabo klicnega centra, kjer so prostovoljci Mlade karitas zbirali klice.

Dobrodelna akcija Klic dobrote bo potekala do konca leta. Vsi, ki bi še želeli darovati, to lahko storite na telefonski številki 01/300 59 60, na spletni strani www.karitas.si  in neposredno z nakazilom na: Slovenska karitas, Kristanova 1, 1000 Ljubljana, 02140-0015556761, sklic 1003518, namen: KLIC DOBROTE.

Imre Jerebic, generalni tajnik Slovenske Karitas