Zahvala ob zaključku akcije 40 dni brez alkohola

Ob zaključku postne spodbude 40 dni brez alkohola se želimo na Slovenski karitas v svojem imenu in v imenu soorgaizatorjev, Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu in Zavoda Med.over.net zahvaliti vsem sodelujočim v tej akciji.

Iskrena zahvala vsem posameznikom, župnijam in ustanovam, ki ste se vsak na svoj način udeležili spodbude 40 dni brez alkohola. Odpoved alkoholu je velik in konkreten izraz solidarnosti z ljudmi in družinami, ki trpijo zaradi bolezni, zaradi nasilja v družinah in nesreč na cestah, ki so posledica prekomernega uživanja alkohola

Zahvala tudi vsem, ki se niste v celoti udeležili posta, vendar ste s svojim ravnanjem na mnoge načine in v različnih obsegih prispevali k večji zmernosti in treznejšem odnosu naše družbe do alkohola. Veseli nas, da iz župnij prihajajo spodbudne besede: »Vztrajajte, nadaljujte z akcijo! Sadovi se že kažejo!«

Zavedamo se, da je pot k zmernosti sestavljena iz majhnih korakov in osebnega zgleda številnih posameznikov. Sprememba odnosa naše družbe do alkohola bo terjala veliko časa in moči, vendar nič ni nedosegljivega, če združimo svoje napore in povežemo različna prizadevanja za zmernost. Vsak še tako majhen korak je pomemben prispevek k temu, da bo na naših cestah in v naših družinah manj žalosti in solza.

Vse ljudi z odprtim srcem in čutom za stiske, ki jih povzroča prekomerno uživanje alkohola, vabimo k sodelovanju tudi preko celega leta. Možnosti zato je veliko, predvsem z lastnim zgledom zmernosti in s sočutjem z vsemi, ki trpijo.

Slovenska karitas