23. maj 2008 – Srečanje sodelacev Karitas z zastopniki Karitas iz 44 eropskih držav

Veliki dan za Karitas v Sloveniji bo v petek, 23. maja, na Brezjah pri Mariji Pomagaj. Srečali se bomo s sodelavci Karitas iz 44 evropskih držav, ki so v Sloveniji na regionalne konferenci na Bledu. 

15.30 Zbiranje Zbirati se bomo začeli že od 15.30, ko bodo naše škofijske in župnijske Karitas na stojnicah predstavile različna področja, na katerih pomagajo ljudem v stiski. To bo najprej priložnost za nas, da se srečamo, se bolje spoznamo in se seznanimo z delom po različnih koncih Slovenije ter se povežemo in odkrijemo možnosti in priložnosti za sodelovanje.

16.15 Uvodni duhovni program
Od 16.15 bo na prostoru pred baziliko na Brezjah (pod novim šotorom) uvodni duhovni program z molitvijo in pesmijo ter priložnost za spoved ter obisk milostne podobe Marije Pomagaj, ki naslednji dan goduje.

17.00 Sv. maša Ob 16.45 se nam bodo pridružili udeleženci konference in ob 17.00 bo sv. maša, ki jo bo daroval predsednik Slovenske škofovske konference, ljubljanski nadškof in metropolit msgr. Alojz Uran skupaj z našim predsednikom murskosoboškim škofom dr. Marjanom Turnškom, drugimi škofi in duhovniki.

Naj bo petek, 23. maj 2008, ne le slovenski dan Karitas, ampak dan družine Karitas v Evropi, ki temelji na spoštovanju človeškega dostojanstva, obrambi življenja ter na solidarnosti in miru

Alojzij Štefan, genralni tajnik Slovenske karitas